Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ е една от

...
Визитата на премиера Бойко Борисов в САЩ е една от
Коментари Харесай

Паси: Темата за визите не е най-важната в българо-американските отношения


Визитата на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати е една от стъпките към идващите 30 година в българо-американските връзки. Това разяснява по bTV Соломон Паси, някогашен външен министър и президент на Атлантическия клуб. По думите му връзките сред България и Съединени американски щати нито стартират през днешния ден, нито ще свършат на следващия ден.

Според него тематиката за отпадането на визите не е най-важната в българо-американските връзки и въпросът е подложен публично още от 2003 година

„ Това, че още малко български мозъци ще могат да отидат свободно в Съединени американски щати, от една страна, е добре за тях, само че от друга – е двузначно за нас като държава”, на мнение е Соломон Паси. Бившият външен министър разяснява още, че основната дума, под чийто надпис минава тази среща, е сигурност.

По отношение на енергетиката „ е прочел сред редовете”, че има различия сред двете страни във връзка с АЕЦ „ Белене”, само че занапред ще се вършат разбори.

Относно думите на Борисов, че във Варна ще бъде основан координационен център за натовските кораби в Черно море, Паси съобщи, че това е стъпка към основаване на военноморска база у нас от каквато имаме потребност. На въпрос дали ще има среща сред Тръмп и Борисов в София, той е на мнение, че е това е малко евентуално да се случи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР