Визитата на китайския външен министър Уан И в САЩ носи

...
Визитата на китайския външен министър Уан И в САЩ носи
Коментари Харесай

Визитата на Уан И в САЩ даде ясен сигнал за по-нататъшното развитие на китайско-американските отношения

„ Визитата на китайския външен министър Уан И в Съединени американски щати носи вяра за възстановяване на китайско-американските връзки “, разяснява „ Асошиейтед прес “. От 26 до 28 октомври, по покана на държавния секретар Антъни Блинкън, Уан И посети Съединени американски щати. Двамата реализираха единодушие да положат общи старания за осъществяване на среща сред държавните водачи Си Дзинпин и Джо Байдън идващия месец в Сан Франциско. Анализатори показват, че това безспорно е явен сигнал, който дава съображение за внимателен оптимизъм за по-нататъшното развиване на китайско-американските връзки.

Уан И показа позицията на Китай за по-нататъшното развиване на двустранните връзки като подчертава върху нуждата от осъществяване на договореностите, стабилизиране на контактите, управление на разликите и разногласията, и реализирането на взаимноизгодни планове.

Американската страна реагира позитивно на това, като бе изтъкнато, че във Вашингтон се надяват на устойчиво и стабилно развиване на двустранните връзки. В момента китайско-американските стопански и финансови работни групи възобновиха активността си. Възстановява се съдействие сред тях в региона на климатичните промени на районно равнище. Контактите сред двете страни на разнообразни равнища са все по-чести.

Като най-важните двустранни връзки в света, тези сред Съединени американски щати и Китай са свързани със ориста на човечеството. Активният сигнал, даден от актуалното посещаване на Уан И в Съединени американски щати сътвори убеденост в това, че Вашингтон ще прояви храброст и мъдрост да работят в една и съща посока с Китай, да спре утежняването на връзките и те да се върнат към естественото си и стабилно развиване.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР