Визионер, дипломат, избиран четири пъти за премиер... Депутатът от ГЕРБ

...
Визионер, дипломат, избиран четири пъти за премиер... Депутатът от ГЕРБ
Коментари Харесай

Георги Марков: България трябва да копира политиката на Унгария за децата

Визионер, посланик, избиран четири пъти за министър председател ... Депутатът от ГЕРБ Георги Марков споделя в детайли за живота на унгарския министър-председател Виктор Орбан и не пести похвалите си в книгата си " Феноменът Виктор Орбан ", която показа през днешния ден в Клуба на народния представител в Народното събрание.

" Виктор Орбан е феномен, тъй като в тези 30 години той е избиран четири пъти за министър председател, той е единственият в Европа, който има блестящо антикомунистическо минало отпреди 89-та година и единствен през днешния ден той остана да ръководи.  Невероятен е като визионер, предсказа края на неолибералния модел и по доста готин метод отбрани Европа от миграцията през 2016 година ", разяснява Марков за DarikNews.bg.

По думите му точно поради Орбан през днешния ден Унгария е сигурна страна, без миграция, с просперираща стопанска система. Според него, България може да взима образец от него в обществената сфера и ограниченията му за поощряване на раждаемостта .

" Трябва да се опитаме, доколкото ни разрешава ресурсът, в политиката във връзка с децата и на раждаемостта да се копира неговия опит с тези бонуси, които дава на младите фамилии ", уточни Георги Марков.

По време на представянето на книгата депутатът от ГЕРБ похвали министър председателят на Унгария точно за обществената му политика.-->

" През 2016 година разгласи, че на Унгария й трябват маджарски деца и че няма да си вземат решение демографската рецесия с мигранти. И вижте следните придобивки - 6-годишен заплатен отпуск за майката, финансови помощи за градеж и реорганизация на жилище според от квадратурата и броя на децата. 33 000 евро е подаръкът за трето дете. Хранят се гратис децата и получават учебници в детските градини ", даде образци Георги Марков. 

Той добави и че през 2012 година Орбан е свалил цените на тока, газа, водата и другите консумативи с 25% с крилатата фраза - " Монополите ще се преценяват с Унгария, а не Унгария с монополите ". 

Марков подчертава и на годините малко преди и след демократичните промени.

" Един млад студент с брадичка има куража да каже, че младите унгарците са за свободни избори, за народен суверинитет и руските танкове да изоставен страната... Смятам за феноменално да участваш в дисидентските години в антикомунистическите придвижвания 88-89 година и 30 година по-късно да си непрестанно избиран за депутат - тъкмо 8 пъти ", уточни той.

Депутатът е обърнал особено внимание в книгата си и на връзките на Виктор Орбан с Хелмут Кол и акцентира дипломатическите му умения - стоплянето на връзките с Русия и Китай. 

" Голям състезател е, той е моторът на Вишеградската четворка, която стана фактор в Европа ", заключи Георги Марков пред DarikNews.bg.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР