Визата за проектиране на къпалнята Мария Луиза не допуска ново

...
Визата за проектиране на къпалнята Мария Луиза не допуска ново
Коментари Харесай

Столична община: Визата за къпалнята Мария Луиза“ не допуска сеч и ново строителство

Визата за планиране на къпалнята " Мария Луиза " не позволява ново строителство. Проектът е само за възобновяване на къпалнята и би трябвало да се съгласува с Министерството на културата и Регионалната ревизия по околната среда и водите, оповестиха от Столичната община.
Още по темата
Визата разрешава само главен ремонт и рационализация, с които не се засягат дървета и изрично не позволява ново строителство . От Столичната община показват, че са напълно погрешни, популяризирани в общественото пространство изказвания, че изсичането на дървета от притежателя на парцела е поради издадената виза.

С издадената виза за къпалня " Мария Луиза " на 6 юли 2022 година от основния проектант на Столичната община е позволено планиране единствено на главно възобновяване и рационализация на лятната къпалня.

Във визата са сложени следните наложителни условия: да се спазят условията на устройствената зона - " Зона на градски паркове и градини " според т. 32 от Приложението към член 3, алинея 2 от Закона за устройството и застрояването на Столичната община; визата и капиталовият план да се съгласуват с Министерството на културата по реда на член 83 и член 84 от Закона за културното завещание, защото Лятната къпалня " Мария Луиза " попада в обсега на охранителната зона на резервата " Борисова градина " ; визата да се съгласува с Регионалната ревизия по околната среда и водите; визата да се съгласува с проектанта на м. " Парк Борисова градина ".

До момента в Столичната община не са постъпили документи, които да демонстрират осъществяване, на което и да е от наложителните условия от притежателя на къпалнята. Със свое писмо Националният институт за недвижимо културно завещание е върнал преписката с инструкции към възложителя за премахване на открити непълноти в документите.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Столичната дирекция на вътрешните работи и прокуратурата поради случай с нерегламентирано изсичане на дървета към къпалнята " Мария Луиза ". Кметът Фандъкова наложи санкция от 100 хиляди лева на дружеството-собственик на терена " Парк Мария Луиза ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР