Vivacom и Български център за нестопанско право обявиха изцяло новия

...
Vivacom и Български център за нестопанско право обявиха изцяло новия
Коментари Харесай

Стартира изцяло обновеното 9-о издание на Vivacom Регионален грант

Vivacom и Български център за нестопанско право оповестиха напълно новия формат на Vivacom Регионален грант – най-мащабната обществено виновна самодейност, която организират в партньорство за 9-а поредна година. В напълно обновената стратегия Vivacom улеснява доста процеса на кандидатстване, вкарва акселераторска стратегия и усилва двойно размера на грантовете за гражданските организации.

" Като компания, оперираща в цялата страна, за нас е извънредно значимо да продължим да поддържаме локалните организации, които работят, с цел да вземат решение съответни проблеми. Тази година усилваме двойно размера на гранта, който един план може да получи – от 5 000 лева на 10 000 лева, а общата сума, която ще дарим, ще бъде 100 000 лева По този метод целим да помогнем на гражданските организации да бъдат още по-ефективни в разгръщането на своите хрумвания и постигането на по-добри резултати “, показа Николай Андреев, Главен изпълнителен шеф на Vivacom.

Vivacom ще приема кандидатури от през днешния ден до 18 февруари на www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Най-добрите и най-иновативните ще получат безплатна поддръжка в размер на до 10 000 лева от телекома. Приоритетните областти, в които Vivacom търси да поддържа значими хрумвания, остават обучение и запазване на околната среда.

Промените включват още банален метод и формуляр за кандидатстване – организациите към този момент ще изпращат идейна идея на една страница. Съществена смяна в деветото издание е и въвеждането на акселераторска стратегия.

" След 8 години поддръжка на положителните хрумвания за насърчаване на локалните общности и постигнатата досега смяна от хората за хората, сме мощно стимулирани да ускорим просветителния и природозащитен капацитет на плановете, с което да допринесем дружно към устойчивото развиване на районите. Затова, дружно с специалисти от Български център за нестопанско право, финалистите ще преминат през поредност от три лаборатории за трансформиране на концепциите си в същински демонстрационни планове за образец, ще покачат своя информационен потенциал и способността си за създаване на мрежа “, разяснява Надя Шабани, шеф на БЦНП.

" Във всяка страна, в която United Group участва, за нас е извънредно значимо да организираме местни начинания, с които да донесем позитивна смяна за живота на допустимо най-вече хора. Затова взехме решение да променим напълно Vivacom Регионален грант, като го създадем още по-ефективен и съответстващ за локалния подтекст и потребностите на локалните общности “, сподели Йована Лукич, CSR шеф на United Group.

За безплатно финансиране от Vivacom могат да аплайват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в социална изгода, национални читалища и настоятелства към учебни заведения и детски градини, както и организации, които към този момент са печелили грант в предишни години. Няма ограничаване в броя на плановете, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

До момента с Vivacom Регионален грант компанията е подкрепила 108 плана на 98 организации на обща стойност над 500 000 лева С нарастването на сумата в края на тази година

общото подаяние ще бъде малко над 600 000 лева Финалистите в деветото издание ще станат ясни през март, а плановете ще се осъществят до края на годината.

Повече информация за актуализирания формат може да видите тук: https://vivacomfund.bg/regionalgrant/
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР