Вицепрезидентът в оставка на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев изрази

...
Вицепрезидентът в оставка на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев изрази
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Екипът на Бербатов може нарочно да е избрал деня за дезинфекция

Вицепрезидентът в оставка на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев изрази подозрение, че екипът на един от претендентите за президент на централата Димитър Бербатов е избрал преднамерено точно деня за стерилизация на постройката в " Бояна ", с цел да се опита да внесе подписката за искане на привикване на ексклузивен избирателен конгрес.

Преди няколко седмици част от щаба на някогашния нападател на " Манчестър Юнайтед " опита да внесе в централата подписи от представителите на 1/3 от клубовете у нас, само че достъп до административната постройка беше отхвърлен. В последна сметка подписката беше импортирана по електронен път, а от БФС би трябвало да се произнесат по нея до 19 август.

Снимка: Ладислав Цветков

" Отиват да внесат документи, имало стерилизация. Тя е планувана 10 дни по-рано. Може би те са знаели, че на тази дата има стерилизация и те са отишли там. При състояние, че са подадени електронно документите, датата тече от изплащането на имейла. Дали ще внесат в четвъртък, петък и понеделник, няма никакво значение ", сподели Фурнаджиев в студиото на " Тази заран ".

Той съобщи, че за напън от страна на централата към клубовете, поискали ексклузивен конгрес не може да става дума и изиска Бербатов и доближените му да приказват с обстоятелства и имена.

" Когато приказваме за такива неща, би трябвало да има конкретика - с имена, обстоятелства и данни. Ей по този начин да хвърляме изказвания в публичното мнение, не е редно и не се прави. Това, което чух от предаването през вчерашния ден от сътрудника от футболния клуб от Русе, е, че шефът на зоналния съвет го бил помолил да си отдръпна подписката, тъй като другояче щели да го уволнят. Това е чисто на другарска основа ", разяснява Фурнаджиев думите на представителя на " Левски 2000 " Русе Цоньо Кюранов.

Вчера (16 юли) по този сигнал от щаба на Бербатов внесоха тъжба в Софийска градска прокуратура.

" Вие съобщихте за тази тъжба до Софийска градска прокуратура. Там има обстоятелства, данни, дано да се ревизира и, в случай че има отговорни лица, те да бъдат осъдени, да им бъдат повдигнати обвинявания. Ще създадем и ние такава инспекция, вътрешна. Но откакто има подаден сигнал в СГП, тя е длъжна да ревизира този сигнал и да вземе ограничения - да се види кой се обадил, за какво се е обадил и по какъв метод е бил осъществен този напън ", съобщи Фурнаджиев.

Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът е безапелационен, че сега няма потребност от осъществяване на ексклузивен конгрес, защото мандатът на Борислав Михайлов изтича през февруари 2022 година и тогава нови избори за президент на БФС са наложителни.

" Има инспекция на тази подписка. Ако тя приключи с резултат, че всички резултати са постоянни, ще бъде призован Изпълком и на него ще бъде взето решение за привикване на конгрес. Надали някой ще каже дали ще има опция за осъществяване на конгрес, защото дано имаме поради, че през днешния ден болните от COVID-19 са 1300. Нали не желаете да кажете, че ние сме предизвикали пандемията, с цел да отменим конгреса. Няма по какъв начин да се организира онлайн, защото го няма в устава на организацията. За да се промени той, е нужен конгрес. Скоро при всички положения ще има конгрес - постоянният е през февруари 2022 година Въпросът е кое изисква сега вършим ексклузивен конгрес септември или октомври, в случай, че след 4 месеца идва постоянният. ", съобщи Фурнаджиев и добави:

Снимка: Lap.bg

" До момента в публичното мнение се хвърляше една мантра, че членовете на Футболния съюз са фантоми, че няма толкоз клубове, че не съществуват. Чухте от самия Бербатов, че той е обиколил 531 клуба и се е срещнал с тези хора. Те съществуват и са членове на БФС. Всичките тези клубове трябваше да бъдат прелицензирани от Министерство на спорта и минаха развой, бяха издадени нови лицензи и сега е ясно и тъкмо какъв брой клуба имат право на глас и какъв брой ще гласоподават. За това изборите в БФС са толкоз комплицирани за организация и самото гласоподаване е непредвидимо. Тези 531 клуба мъчно могат да бъдат манипулирани. На предходния конгрес и на всички, проведени досега, има представители, както на ФИФА, по този начин и на УЕФА. Предаването и гласуването онлайн може да се случи, в случай че конгресът одобри съответните промени в устава, тъй че те да бъдат законни. В момента и да проведем един онлайн конгрес, той ще бъде противозаконен, съдът няма да го впише. Все отново сме 21-ви век. Мисля, че е резонно да има електронно гласоподаване и да се организира онлайн конгрес "

До анулация на планувания за юни 2021 ексклузивен конгрес се стигна, откакто през май месец Борислав Михайлов отдръпна оставката си, подадена през декември 2019 година Причината е следствието против БФС, което не откри злоупотреби.

Снимка: Ладислав Цветков

" Проверяващите органи в страната влязоха във Футболния съюз с концепцията, че надали не вътре се правят закононарушения, че има корупция, няма ред в къщата. Никой от тях не съумя да откри нищо неправилно. Приключиха всички инспекции без да се откри каквото и да е нарушаване в БФС. Това дава правото на Борислав Михайлов да си отдръпна оставката, тъй като той споделя, че всички мантри досега - че са вършени нарушавания, закононарушения, демонстрираха, че не са вършени. Той се отдръпна, с цел да даде опция на всички тези органи да създадат своите инспекции. Видяхте, че съдът също възприе, че отдръпването на неговата оставка е вярно. Нека да гледаме обстоятелствата и данните, а не да хвърляме обвинявания и изказвания ", сподели Фурнаджиев.

Самият той съобщи, че не е чул съответни оферти за промени и финансиране от страна на Бербатов.

Снимка: Lap.bg

" За да върви футболът в България, трябват средства. Те сега не доближават за мъжките тимове, защото имаме клубове, в които не са изплатени заплати на футболисти, в неприятно финансово положение са. Но трябват средства за детско-юношеския футбол. Той би трябвало да се отдели и да се финансира. Стратегия има, само че тя без пари не може да се случи. Закупихме платформата на " Аякс " и сме се дали на всички клубове безплатно. Но с цел да се извършва са нужни средства. Не може един треньор на детска школа да получава заплата 1000 лева За тези пари няма по какъв начин да се откри първокласен експерт, който да учи и тренира децата по актуалните методики. В актуалния футбол треньорският щаб се състои от редица треньори ", приключи Фурнаджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР