Вицепрезидентът разкритикува свършената работа на първата официална визита на вицепремиера

...
Вицепрезидентът разкритикува свършената работа на първата официална визита на вицепремиера
Коментари Харесай

Йотова за избора на нов еврокомисар: Отново търсим работа на човека, а не човек за работата

Вицепрезидентът разкритикува свършената работа на първата публична аудиенция на вицепремиера и външен министър Мария Габриел в Европейската комисия (ЕК). Според Илияна Йотова липсва най-важната вест, а именно  - какъв сектор ще получи новият български комисар, написа тя в профила си във фейсбук.

„ За следващ път стартират разногласия кой ще заеме поста, само че няма и дума какъв е този пост. Защо в действителност отиде външият ни министър? Какво контракти? Или както нормално се случва, търсим работа на индивида, а не човек за работата.

Винаги съм считала, че решението за ресора на българския комисар не може да се взема „ на мрачно ”, без полемика сред всички институции, без значение че предлагането би трябвало да бъде обещано единствено от една “, добавя вицепрезидентът.

„ Не може да бъде опрощение и късият период, който остава до края на мандата на Комисията. Особено в този момент - в изискванията на рецесия и война в Европа. Точно в този момент би трябвало да бъдем дейни като страна, която знае каква е ролята ѝ на европейската политическа сцена “, написа още тя в профила си.

Вчера в телевизионно изявление съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков съобщи, че Даниел Лорер ще е техният избор за еврокомисар.

Номинацията на ГЕРБ към момента не е ясна. 

На 16 юни с публично писмо Урсула фон дер Лайен изиска от премиера акад. Николай Денков България да номинира еврокомисар, оповестиха от държавната осведомителна работа. Новият еврокомисар би трябвало да довърши мандата на досегашния представител на страната ни в Европейска комисия Мария Габриел, която беше определена за вицепремиер и министър на външните работи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР