Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общиниМрачни статистики бяха изнесени

...
Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общиниМрачни статистики бяха изнесени
Коментари Харесай

Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!


Вицепрезидентът изиска държавна помощ за дребните общини

" Мрачни статистики бяха изнесени тези дни. Хората в българските села са най-застрашени в цяла Европа от обществено изключване. Зад тази купешка дума и това разбиране стоят доста тежки и тревожни индикатори. Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в голям дълг към българските села ", това сподели пред публицисти в село Делчево вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва на обичайния празник на виното в местността " Баира ".

" Държавната помощ за дребните общини, за селата, би трябвало да бъде национална политика, а не да се остави на инерцията. Тогава ще се върнат и младежите. Данъчни облекчения, опция да се употребяват с привилегии европейски средства,т.е. омекотен режим при кандидатстване по плановете, опцията по-малките общини да не остават според от огромните градове, а в противен случай да бъдат задоволително независими. Тази година е решаваща, тъй като се прави европейския бюджет за идващите пет години. За България е витално значимо да се резервира сегашната философия за приемане на финансиране от европейските фондове. Планът " Юнкер " е за богатите страни, за огромните компании, за огромните инфраструктурни планове. Ако се заложи единствено на такива средства, ние ще страдаме доста и ударът ще бъде най-много върху българските общини " съобщи още Йотова.

На обичайния обред по зарязване на лозята участваха и евродепутатът Асим Адемов, националният представител Богдан Боцев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

" Имах доста предложения, само че това е един от най-хубавите краища на България и естествено е моят избор да падне върху Делчево. За първи път съм тук и съм очарована от природата, която виждам. Вижте какво крепко време ни посреща, което значи че ще има и добър благодат ", сподели вицепрезидентът, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР