Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс говори в сряда за появата

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс говори в сряда за появата
Коментари Харесай

Майк Пенс обяви нова космическа ера за САЩ

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс приказва в сряда за появяването на " нова епоха " в проучването на космоса, като даде обещание да изпрати от Съединените щати пилотирана задача до Марс и нови американски визити на Луната.
 
Наскоро назначен за началник на Националния галактически съвет, който е съвещателен орган, Майк Пенс посети Космическия център " Кенеди " покрай Кейп Канаверал във Флорида и прегледа галактическите капсули, които се строят от частни компании за сметка на НАСА.

Япония ще изпрати човек на Луната до 2030 година
 
" Страната ни ще се върне на Луната и ще сложим следите от американски ботуши на повърхността на Марс ", сподели Майк Пенс пред към 800 чиновници на НАСА, галактически специалисти и подизпълнители. Сред присъстващите бе и Бъз Олдрин, вторият човек, стъпил на Луната след Нийл Армстронг.
 
Вицепрезидентът загатна на два пъти за връщането на американците на Луната, без да дава детайлности за новата лунна задача.
 
Това е сериозна смяна на тона на Майк Пенс, който през 2005 година бе отпред на група републиканци призоваващи за анулация на програмата " Констелейшън " на НАСА,чиято цел бе тъкмо връщането на американските астронавти към Луната.
 
 Guliver/Getty Images

Американските пътища към космоса са от ден на ден

Преди няколко месеца НАСА разгласи, че работи по плана " Дийп спейс гейтуей ", по който да изпрати астронавти в окололунна орбита, употребявайки нова ракета, създадена от американската галактическа организация.
 
Изпращането на астронавти на Марс до 2030 година към този момент е маркирано измежду целите на галактическите стратегии още от президентите Барак Обама и Джордж Буш-младши.
 
От прекъсването на галактическите совалки на Съединени американски щати през 2011 година, американските астронавти зависят от съветския " Союз ", с цел да стигнат до Международната галактическа станция (МКС) против над 80 млн. евро за астронавт. Американските компании " Спейс екс " и " Боинг " създават поотделно върху капсули за превозване на астронавти в околоземна орбита, които би трябвало да полетят през 2018 година
 
Mars One отсрочи еднопосочните си задачи до Червената планета

Майк Пенс, говорейки пред капсулата " Дракон " на " Спейс екс " и прототипа на бъдещия транспортен съд " Старлайнер " на " Боинг ", съобщи, че държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да предизвиква съдействието с частния бранш, с цел да се даде опция за по-евтино, по-безопасно и по-достъпно пътешестване отпреди.
 
 Guliver/Getty Images

" Окуражаващо е да се чуе, че се приказва за увеличаващо се партньорство сред обществения и частния бранш, само че е тревожна неналичието на детайлности и бюджетни цели ", сподели за Агенция Франс Прес Фил Ларсън, някогашен консултант на Барак Обама по въпросите на космоса. " Нормално е водачите да създадат посещаване и да произнесат тирада, която дава подробна информация. Тук стана напълно противоположното ", добави той.
 
Президентът Доналд Тръмп предложи през март бюджет в размер на 19,1 милиарда $ за НАСА, което е понижение с 0,8% спрямо 2017 година Той изиска от галактическата организация да се откаже от проектите си да залови метеорит и отряза финансирането на няколко задачи за проучване на изменението на климата и науките за Земята.
 
НАСА обаче излиза значително невредима спрямо фрапантните бюджетни съкращения, наложени на други организации, като да вземем за пример Агенцията за отбрана на околната среда.
  По тематиката НАСА откри ново " лице " на Марс (СНИМКА) НАСА пусна фотография на Земята и Луната, направена от орбитата на Сатурн (СНИМКА)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР