Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че всяка атака на

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис заяви, че всяка атака на
Коментари Харесай

Камала Харис: Израелска атака срещу Рафах ще бъде огромна грешка

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис съобщи, че всяка офанзива на Израел против Рафах, макар всички предизвестия, ще бъде " голяма неточност ".


" В многочислени диалози и по всевъзможен метод бяхме безапелационни, че всяка огромна военна интервенция в Рафах ще бъде голяма неточност ", съобщи Харис пред ABC News.

" Нека ви кажа нещо: изследвах картите. Тези хора няма къде да отидат ", сподели Харис.

На въпрос за опцията Съединени американски щати да подхващат дейности в отговор на израелската офанзива против Рафах, Харис съобщи, че " ще го създадат малко по малко ", само че акцентира, че нито една алтернатива не е изключена.

По отношение на това дали израелският министър-председател Бенямин Нетаняху попречва мира, Харис съобщи: " Ще продължим да преследваме целите си във връзка с Газа. "

Харис се опълчи на убийството на почтени палестинци, като удостовери правото на израелци и палестинци да живеят в " идентична сигурност и достолепие ".

Повече от 32 200 палестинци са убити при израелската атака и над 74 500 са ранени в изискванията на всеобщи опустошения и дефицит на артикули от първа нужда.

Израелската война принуди 85 % от популацията на Газа да се изсели вътре в страната на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, а 60 % от инфраструктурата на анклава беше разрушена., сочат данните на Организация на обединените нации./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР