Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис във вторник каза, че американците

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис във вторник каза, че американците
Коментари Харесай

Камала Харис поиска контрол над оръжията след клането в Чикаго

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис във вторник сподели, че американците би трябвало да схванат, че въоръженото принуждение може да се случи на всички места. По този метод тя се включи още веднъж в дебата за контрола върху притежаването на оръжие в страната, заяви CNN.

Харис направи изказването по време на посещаване в предградието на град Чикаго, щата Илинойс, където млад въоръжен мъж умъртви минимум седем души при всеобща пукотевица на парада на 4 юли.

Той бе арестуван по-късно и стана ясно, че е имал законно оръжие и е проявявал в обществените мрежи интерес към насилието.

 Стрелецът от Чикаго употребявал законно притежавано оръжие
Стрелецът от Чикаго употребявал законно притежавано оръжие

22-годишният възнамерявал офанзивата от седмици

Харис беше придружавана от кмета на Хайленд Парк Нанси Ротеринг, представителя на Съединени американски щати Брад Шнайдър и сенатора от щата Джули Морисън по време на визитата.

Вицепрезидентът настоя Конгресът на страната да има смелостта да работи във връзка с възбраната за нападателни оръжия и да " спре да пази " производителите на оръжия. Същата позиция неведнъж към този момент изрази и президентът Джо Байдън.

" Вчера трябваше да бъде ден, в който да се съберем със фамилията и приятелите си, с цел да отпразнуваме независимостта на нашата нация, а вместо това тази общественост претърпя жестока покруса ", сподели Харис по време на речта си, добавяйки, че " би трябвало да спрем това принуждение ".

Тя напомни, че нацията към момента скърби след клането в гимназията в Ювалди, щата Тексас.
 Байдън прикани за законодателни промени за оръжията след клането в Тексас
Байдън прикани за законодателни промени за оръжията след клането в Тексас

Местните поданици са го призовали за дейности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР