Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Ханс-Йоахим Вацке подчерта, че организацията

...
Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Ханс-Йоахим Вацке подчерта, че организацията
Коментари Харесай

Уволнение на Ханзи Флик не е обсъждано, селекционерът с послание след провала в Катар

Вицепрезидентът на Германския футболен съюз Ханс-Йоахим Вацке акцентира, че организацията не е обсъждала освобождението на селекционера на националния тим Ханзи Флик от поста му в немския народен тим, макар ранното отпадане от Световното състезание в Катар.

„ Изобщо не е обсъждан сходен вид “, сподели Вацке на конференция в четвъртък.

„ Не всичко беше толкоз неприятно “, сподели той за представянето в Катар.

На среща сред Вацке, президента на ГФС Бернд Нойендорф и Флик в сряда беше решено треньорът да остане отпред и да води тима на семейството на Евро през 2024-а година. Вацке дефинира полемиката като градивна, минала при взаимно доверие.

Самият Флик се обърна към немските последователи с апел да бъдат по-търпеливи и да не отдръпват поддръжката си към националите. Особено за идното Европейско състезание в страната.

„ Докато други народи като Бразилия, Аржентина или Мароко честваха в Доха през цялото време, върху Германия се изля прекалено много негативизъм, а тези неща не остават незабелязани от тима. Надявам се, че на Евро 2024 футболът още веднъж ще бъде главният ни фокус и почитателите ще бъдат солидарни с нас “, сподели Флик.

Преди срещата обаче Оливер Биерхоф реши да напусне поста управител на немския тим. Вацке сподели, че федерацията не бърза да откри правоприемник, само че ще опита да вземе решение преди Коледа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР