Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че ще подаде оставка

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Видя ли проект за нов стадион, подавам оставка

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков съобщи, че ще подаде оставка сега, в който види подготвен план за нов народен стадион. Нямало обаче такива изгледи. Той направи това изявление в утринния блок на бТВ, а гостува там около вилнеещия скандал със стадиона за евроквалификацията България - Унгария.

С изказването за оставката Лечков отвърна на въпроси на водещите за работата на управлението на БФС, за носенето на отговорност, рецензиите от всички страни и така нататък

И на собствен ред отвърна косвено на отправения през вчерашния ден от премиера

" И аз като жител мога да кажа, че не съм удовлетворен от доста неща в страната. Болници ли имаме, гробища ли имаме? Пътища ли?

Ние всички носим отговорност за страната. Футболът въпреки всичко е една игра, не виждам по какъв начин сме се изложили. Унгарците имат интерес да си вземат трите точки, да се класират. Но в последна сметка решението за провеждането на мача го взема УЕФА. Аз не чух от отсрещната страна нещо съответно ", съобщи Йордан Лечков.

Той няколко пъти сподели, че решението за пренасяне и затваряне за аудитория на мача с Унгария в четвъртък е на УЕФА, а в БФС единствено се съобразили с него. Все отново призна с половин уста, че сигналът тръгнал от " Бояна " - около информации за готвени всеобщи митинги и последствията от расисткия скандал на мача с Англия доскоро повече от четири години.

Така БФС изискал мнението на Столична дирекция на вътрешните работи, от дирекцията го пратили на УЕФА и тя решила да бъдат избегнати всевъзможни опасности. Лечков отхвърли да разяснява за какво се е стигнало до отхвърли на Община Пловдив за ст. " Христо Ботев ", само че въпреки всичко разкритикува строителя Илиян Филипов, оказал се централна фигура в абсурда около обществените си разногласия с шефовете във футболната централа Христо Запрянов и Георги Иванов. Той не си гледал неговата работа, а раздавал квалификации.

Лечков сподели, че в случай че България имала 12 хубави игрища в огромните градове, този диалог нямало да се води. Държавата също по този начин трябвало да даде данъчни облекчения за вложения в спорта. БФС не бил поканен на неотдавна извършената среща с финансовия министър Асен Василев и с министъра на спорта Димитър Илиев, на която на спортните хора в България бе показана нова стратегия за вложения. Факт е, че от двете ведомства настояват противоположното - съюзът е бил поканен, нещо, на което Димитър Илиев обърна внимание по време и след сбирката.

" За футбола страната е мащеха, а футболът се самоиздържа ", рече Лечков, а с това имаше поради, че БФС не получава пари от държавния бюджет.

" Ние нямаме един стадион като хората, който да дава отговор на условията на УЕФА. Аз ще си подам оставката незабавно, щом видя план за стадион. Ние нямаме един план за стадион в България.

Единствената организация, което е независима, е БФС. Ние когато играем на националния стадион, плащаме наем. Не, той не е алегоричен. Да, националният тим няма резултати, само че другояче федерацията си съществува по съвършен метод ", сподели един от Четвъртите в света.

Дайте в този момент да го обесим Борислав Михайлов, тъй като той е лицето на федерацията, добави той.

Той продължи да насочва рецензии към държавната власт: 

" Изкушението е огромно да се разяснява футбол сега. Ама за какво не се приказва за политика, свършиха ли тематиките?! И този министър-председател ще си отиде, отново няма да има стадион в България. Аз съм част от БФС, тъй като заплащам за футбол всеки Божи ден. След като съм си изкарал парите от футбола. Няма да ви споделям по какъв начин заварих стадиона в Сливен. Не може да се съпоставяме с Унгария, там министър председателят е различен, той направи игрища. Ходихме и ги видяхме. Нали желаете да се сраняваме с Унгария. "

Последното бе мотив саркастичната рецензия от Унгарската футболна федерация през вчерашния ден - че по този начин, както БФС провежда мача, по този метод даже фамилна отмора не може да се провежда, а държанието на съюза било " невиждано, несериозно и неспортсменско ". 

Лечков запита дали това е публично - когато му бе прочетено в ефир, и отдаде позицията на ходове преди самия мач - за да бъде извоюван, защото успеха е основна за маджарите, тя ще им донесе класиране на Европейското и на доктрина.

Разговорът се въртеше и към това по какъв начин БФС носи отговорност за процесите и " все по-ниската класа на националния ", кой поддържа Михайлов и компания, и кой не.

" Хората, които са определени от клубовете си и вземат участие в конгреса, те гласоподават и те гласоподават за президент. Не ентусиастите, с цялото ми почитание към тях ", сподели още Йордан Лечков.

Той напомни, че мандатът на Борислав Михайлов е до 2026 година, дал своя вот е за него и разчита той да си го довърши. Самият той не бил измежду хората, готвени за заместници на Михайлов - във връзка думи на боса в изявлението му за Българска национална телевизия оня ден, когато съобщи, че няма да се кандидатира за нов мандат и занапред си готви заместници.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР