Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира състоянието на националния ни

...
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов коментира състоянието на националния ни
Коментари Харесай

Емо Костадинов: Някои футоблисти идват в националния тим, когато имат нужда и искат да бъдат трансферирани

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов разяснява положението на националния ни тим и какви промени би трябвало да настъпят в него. Костадинов обърна внимание и на идното въвеждане на системата ВАР в българското състезание.

" Това, което бяхме дали обещание, върви по проект, аз персонално желая тази система да спре оправданията със съдийството, в случай че може. В последните години постоянно съдията е отговорен, поисквам ви сполучлива работа, тъй като няма да е леко. Това, което зависи от нас като управление, ще бъде направено, тъй че, сполучлива работа ", разяснява Костадинов.

" Аз не съм корав последовател на това, тъй като човешкият фактор е най-съществен, само че обстановката в Европа и у нас я постанова. Дано това успокои и футболните хора в България, че всички отсъждания са верни ", добави той.

Относно положението на националния тим и българския футбол, Костадинов съобщи: " Тежка десетдневка за нас и за българския футбол, тежко е. Просто би трябвало да създадем по този начин, че всички хора да гледат в една посока и да се работи вярно. В последните години единствено си ги приказваме тези неща. Едни се оправдават с футболния съюз, други се оправдават с клубовете, в последна сметка футболистите се раждат в клубовете, построяват се там, това е цялост от неточности на всички нас, би трябвало да се работи в една посока, с цел да може българският футбол да бъде фактор в Европа ".

" Всеки може да си приказва каквото желае. Конгресът си е конгрес, всеки има хрумвания. Системата ВАР ще успокои футболните хора. Националният отбор има още два мача по-късно ще извикаме треньорът да каже своята оценка за работата и ще решим. Някои от футболистите идват в националния тим единствено, когато имат потребност, когато би трябвало да бъдат трансферирани, да бъдат продадени. Това ми прави усещане, тъй като много години съм към националния тим. Има неточности, които би трябвало да се оправят ", добави още някогашният нападател на ЦСКА.

" Мисля, че е пристигнало времето. Младежкият отбор потвърди, че има качества, играли са на Европейско състезание до 19 години, били са измежду най-големите тимове в Европа, в случай че играят постоянно в клубовете си, ще вдигнат равнището ", разяснява Костадинов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР