Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков смята, че

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков смята, че
Коментари Харесай

Йордан Лечков: Поемам ангажимент, че ще направя предложение за рестриктивни действия относно чужденците

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков счита, че няма база за съпоставяне сред футбола в България и този в Унгария.

Според него на националния тим е належащо самообладание, с цел да развие капацитета си.

" Липсва ни класа. Малко повече се спекулира, тъй като това са първите стъпки на този народен селекционер с тези млади момчета. Би следвало да се изчака, да имаме малко повече самообладание. Ако бяхме били Черна гора нямаше всички експерти да излязат от дупките си. Аз виждам мача и споделям това, което виждам. Аз почитам всички хора, които всекидневно влагат умения, пари, средства, време, предпочитание и сърце за футбола. Ако кажем, че заплатата на Десподов за година, капитанът на Унгария я взима за месец. Нека не приказваме за игрища и бази, вътрешното ни състезание куца. Обещавам, че повече няма да бъда толкоз търпелив ", показа той в изявление за предаването " Арена спорт ".

Бившият футболен национал даде обещание да предложи смяна в правилника, по отношение на игровите минути на чужденците в българското състезание.

" Футболът се явява обществен отдушник. Българинът чака неточност на националния тим, с цел да почне да плюе. Поемам уговорката, че ще направя предложение в Изпълкома за рестриктивни дейности по отношение на чужденците. Ние го бяхме създали, само че клубовете нарушиха. Без страната няма по какъв начин да се получи ", добави той.

Йордан Лечков се надява младите състезатели да го опровергаят с триумфите си в националния тим.

" Тези хора никой не ги кара да идват в националния тим. Те са платени. Националният тим е трамплин. Аз бях най-скъпоплатеният футболист в Бундеслигата. Ако не тренираш всекидневно, няма по какъв начин да се получи. Говоря от опит. Колкото повече владееш топката, толкоз повече обезверяваш противника. При нас е противоположното. Аз желая най-сетне да бъда опроверган ", добави той.

Можете да гледате цялото изявление във видеото.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР