Вицепрезидентът Камала Харис вече влезе в историята като първата жена

...
Вицепрезидентът Камала Харис вече влезе в историята като първата жена
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Камала Харис казва, че ангажиментът към Израел, Украйна няма да се отклони

Вицепрезидентът Камала Харис към този момент влезе в историята като първата жена и цветнокож човек, заела нейния офис, само че сега тя е изправена пред предизвикателни времена с Близкият изток на острието на бръснача.

Напрежението кипи в целия район след офанзивите на Хамас против Израел на 7 октомври. Президентът Байдън показа внезапно предизвестие с една дума за Иран и неговите поддръжници, които включват Хамас. Харис повтори посланието му: „ Недей “.

„ Една дума, много ясна “, сподели тя.

Вицепрезидентът Харис споделя, че администрацията на Байдън е съсредоточена върху предотвратяването на ескалация на спора в район. Това е сложна задача, като се има поради, че през последните две седмици Хизбула в Ливан и хусите в Йемен, и двете пълномощници на Иран, изстреляха ракети, ракети и дронове против Израел, а подкрепяните от Иран милиции стреляха по американски войски, ситуирани в Ирак и Сирия.

В отговор Съединени американски щати нанесоха въздушни удари против ирански оръжейни уреди в Сирия. Пентагонът също е разположил две ударни групи от самолетоносачи в района. Но вицепрезидентът Харис сподели, че Съединени американски щати не възнамеряват да изпращат бойни елементи в Израел или Газа.

Вицепрезидентът Камала Харис за Израел, Украйна, насилието с огнестрелно оръжие и изборите през 2024 година

Харис беседва с президента Исак Херцог на Израел след офанзивата на Хамас. Тя сподели също, че се е включила към президента Байдън на диалози с премиера Бенямин Нетаняху и президента на Палестинската автономност Махмуд Абас.

Харис за войната в Украйна

Харис и президентът са изцяло съгласни, че Съединени американски щати би трябвало да застанат до Израел и Украйна, две атакувани демокрации. Тя сподели, че войната в Близкия изток не оставя Украйна на назад във времето.

„ Ние сме толкоз ангажирани с Украйна, колкото постоянно сме били, с цел да разгадаем спомагателна помощ, с цел да се отбрани от непровокираната експанзия на Русия “, сподели тя. „ Това няма да се поколебае. “

В скорошно изявление за „ 60 Minutes “ президентът Байдън се опита да увери американската общност, че Съединени американски щати могат да се оправят с подпомагането и на двамата съдружници в тези рецесии.

„ Ние сме Съединените американски щати, за бога “, сподели той, наблягайки, че Америка е най-могъщата нация в историята на света. „ Можем да се погрижим и за двете, като запазим цялостната си интернационална отбрана. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР