Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас. Тя гласува

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас. Тя гласува
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Гласувах с машина, защото това е най-защитеният вот

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас. Тя гласоподава с машина. 

„ Гласувах за мощен и самоуверен човек, който сподели, че има позиции. Избрах машинен избор, тъй като считам, че това е най-хубавият и най-защитеният избор “, съобщи Йотова.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

Според вицепрезидента въпросът за поисканата от премиера Денков оставка на шефа на ДАНС Пламен Тончев и анулирания машинен избор на първи тур не е тематика, която се взема решение с в самия избирателен ден. Тя добави, че следва да се видят резултатите от инспекцията.

След отчет на организацията машинния избор бе анулиран на първи тур. След това министър председателят Николай Денков изясни, че е имало нарушаване на закона, тъй като никой не му е показал рисковете и решенията, преди да разгласява справката и да се анулира вотът с машините.

Според премиера ръководителя на ДАНС утвърждава противозаконните дейности на своя заместител

В седмицата след първия тур министър председателят Денков е изискал от ръководителя на ДАНС Пламен Тончев да показа стимулирано решение за освобождение на заместител - ръководителя Деньо Денев. Вместо това той получи отвод поради липса на причини.

Именно Денев е създателят на справката от ДАНС от 26 октомври, с която беше сложено началото на процеса по анулация на машинното гласоподаване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР