Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и преподавателите в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова отбеляза заедно с учениците и преподавателите в
Коментари Харесай

С българското училище „Родна стряха“ в Арадипу Йотова отбеляза настъпващия 24 май

Вицепрезидентът Илияна Йотова означи дружно с учениците и преподавателите в българско учебно заведение „ Родна стряха “ в Арадипу идния 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Тя е в Кипър по покана на българската общественост .

„ Благодаря ви за родолюбивата активност. Благодаря, че макар редица компликации сте посветили себе си да учите дребните българчета на българското четмо и писмо, да познават своите корени, да бъдат положителни хора. Вашата активност е най-хубавата визитна картичка на България “, обърна се вицепрезидентът към учителите и благодари на кипърската страна за грижите , които поставя за българската общественост.

България ще продължи да подкрепя развиването на българските учебни заведения и културни сдружения зад граница , увери тя.

„ Няма различен народ в Европа, който може да се гордее с такава книжовност, с толкоз богата словесност и просвета, които се популяризират надалеч отвън границите на тогавашна Средновековна България “, посочи вицепрезидентът.

Йотова подари български речници и книги на български създатели на учебното заведение. Преди това тя беседва с представители на български учебни заведения и културни сдружения от покрайнината. В полемиката се включиха и представител на кипърското просветно министерство и заместник-кметът на Ларнака.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР