Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФволейбол Любо Ганев бе

...
Вицепрезидентът и кандидат за президент на БФволейбол Любо Ганев бе
Коментари Харесай

Любо Ганев: Показахме, че сме достойни да се класираме и да спечели виза за Токио

Вицепрезидентът и претендент за президент на БФволейбол Любо Ганев бе доста разчувствуван след страхотната победа на България над Сърбия с 3:2 гейма и трите триумфа на националите ни на олимпийската подготовка в Берлин. Той съобщи за БНР , че претърпява всяка точка дружно с националните тимове на България.

" Емоцията е извънредно огромна, тъй като съм в профил и следя мача. Като бях играч ми беше по-лесно, за какво на полето си непосредствено против съперника и можеш да реагираш, а тук не можеш, тъй като си наблюдаващ. Аз съм човек, който живее с тази игра, без значение, че към този момент не играя волейбол повече от двадесет години. Този спорт ми остана в сърцето и претърпявам всяка точка. Радвам се с момчетата като малко дете, без значение, че към този момент съм на толкоз години ".

" Знам опциите на нашия тим. Още преди да пристигна тук в Берлин споделих, че България ще играе на край. Винаги съм вярвал в тима, изключително в този момент като демонстрираха тези положителни игри и един детайл, който напоследък бяха позабавили – началния удар. Имаме обичайно мощна обсада и някои от последните мачове ги спечелихме, посредством точно на положителните игри на обсада. Сега към този момент допълнихме още един детайл – сервис и видяхте, че резултатите са на разположение. Отборът ни придобива напълно различен образ ".

" Освен на равнище техника, тимът ни сподели и борбеност, което е извънредно значимо. Всички играха дружно и сплотено. Аз постоянно съм казвал, че когато има тима игра, колектив и единодушие - можем да побеждаваме. Това се видя изключително в този гейм, когато успяхме изоставахме с 2:7, само че успяхме да наваксаме пасив от 5 точки ".

" Момчетата са задоволително стимулирани и надъхани, тъй като залогът е един – Игрите в Токио. Да играеш на Олимпийски игри е един от най-големите тласъци. Показахме, че сме почтени да се класираме и а ще поддържам тима по всякакъв начин да завоюва виза за Токио 2020 ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР