Вицепремиерката и министърка на външните работи Мария Габриел ще участва

...
Вицепремиерката и министърка на външните работи Мария Габриел ще участва
Коментари Харесай

Мария габриел отива в Люксенбург, ще обсъждат руската агресия

Вицепремиерката и министърка на външните работи Мария Габриел ще взе участие в постоянно съвещание на Съвета на Европейски Съюз „ Външни работи “, което ще се състои на 26 юни в Люксембург, оповестиха от Министерство на външните работи.

Оттам показват, че в границите на съвещанието ще бъдат разисквани съветската военна експанзия против Украйна, връзките сред Европейски Съюз и района на Латинска Америка и Карибите, в това число идната Среща на върха сред Европейски Съюз и Общността на страните от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК) на 17-18 юли 2023 година в Брюксел, тематиката за цифровата дипломация. Акценти в дневния ред на Съвета ще бъдат и обстановката в Тунис, връзките сред Армения и Азербайджан, както и последните развития по Диалога Белград – Прищина. 

Вицепремиерът Мария Габриел ще организира двустранни срещи и с министрите на външните работи на Франция, Нидерландия и Швеция, показват от външно министерство.

Испания поема председателството на Европейски Съюз от Швеция на първи юли. Реиндустриализацията, зеленият преход, укрепването на обществената правдивост и единството на Европейски Съюз са четирите целта в дневния ред на испанското председателство.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР