Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред "Фокус", че има пропаст в

...
Вицепремиерът Валери Симеонов заяви пред "Фокус", че има пропаст в
Коментари Харесай

Валери Симеонов пак видя пропаст в коалицията

Вицепремиерът Валери Симеонов съобщи пред "Фокус ", че има бездна в ръководещата коалиция, породена от неналичието на фрагменти на "Обединени патриоти " в енергийния бранш. Според него там не престават да съществуват корупционни схеми, тъй като няма надзор за взиманите решения. По думите му в сектора няма нито един представител на "Обединени патриоти " и по този начин нямало кой да следи какво се случи.

"Неблагополучията в избрани браншове се дължи единствено на ГЕРБ. В енергетиката не престават да съществуват корупционни схеми. Пример е казусът с подправения търг за пазаруване на варовик от държавната Топлоелектрическа централа "Марица изток " II, за който съм подал сигнал в прокуратурата ", сподели Симеонов.

Той добави, че е шокиран от извършващата се сега промяна на управителния съвет на Енергийния систематичен оператор. Вицепремиерът дефинира предприятието като най-печелившото в България. По думите му операторът генерира годишни облаги от половин милиард лв..

"Сменя се управителният съвет, без да има каквато и да било съвещания с съдружния сътрудник ", съобщи Симеонов и посочи, че не поема отговорност, какво ще стане в Електроенергийния систематичен оператор.

Вицепремиерът посочи, че е уведомил за случая премиера Бойко Борисов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР