Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за жертва на ”сталинистко заклеймяване”

...
Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви за жертва на ”сталинистко заклеймяване”
Коментари Харесай

Валери Сименов обвини медии в ”сталинистко заклеймяване” и ги заплаши със съд, ако не се извинят

Вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи за жертва на ”сталинистко заклеймяване” от национални медии и ”скърцащи със завист журналистки”, обвинявайки ги, че водят " огромна проведена клеветническа акция " против него и им даде период от 24 часа да му се извинят, заплашвайки ги със съд.

В позиция, публикувана от държавната осведомителна работа, Симеонов упреква трите националните малките екрани и БНР, че са го оклеветили с изрязани от подтекста думи и не са отразили мнението му по случая със заканите към журналиста Виктор Николаев.

Ето цялостния текст на позицията на Валери Симеонов:

За повторно от приемането на вицепремиерската служба съм подложен на огромна проведена клеветническа акция от най-големите медии в страната. Разбирам, естествено, подбудената ненавист и злост към всеки, който си разрешава да има лично мнение и да го отстоява, изключително в случай че той е на управителен пост. Това става в една среда с авансово разпределени функции и " порции на властта " – каквато беше медийно-политическата среда в България до неотдавна. Но не мога да приема, че някой различен, с изключение на органите на правораздаването, ще раздават присъди, оценки и квалификации или пък ще си присвоят правото да приказват от името на цялата журналистическа общественост.

Повод за горното е присъединяване ми в " Тази заран " на Нова телевизия през вчерашния ден, което стана допустимо след настойчиво гледище на продуцентката на предаването, макар че не лелея изключително почитание към този блок и съм отказвал участия в продължение на месец и половина (17 август 2017 г.). Близо 4 часа след приключването на динамичния ми диалог с Виктор Николаев мои медийни недоброжелатели проведоха клеветническа акция във всички национални малките екрани и в огромна част от новинарските уеб сайтове, приписвайки ми закононарушение, което не съм направил. Всеки безпристрастен фен може да пусне записа и да се убеди с очите и ушите си, че това е грозна неистина и сталинистко заклеймяване.

Това се случва за повторно. В началото на мандата ми, в. " Сега " ми приписа непроизнасяни от мен фрази, за което през днешния ден са дадени под съд. Клеветническата акция на в. " Сега ", с изключение на на мен, сътвори проблеми и за страната от дипломатическо естество. Тогава още веднъж всички " прогресивни " клакьори и грантаджии гракнаха в един глас, пробвайки се да провеждат медийната ми екзекуция.

Сега казусът се повтаря. Заявявам изрично – на никого не се оправдавам, не се и " извинявам ", както написа една синя малотиражка. Напротив, адвокатската ми адвокатска фирма изисква записите от всички телевизионни излъчвания на bTV, Нова, Българска национална телевизия и БНР, в които съм оклеветен с изрязани от подтекста думи, в множеството случаи без да е отразено персоналното ми мнение – главно и наложително условие в телевизионната публицистика. Липсваше позиция и на засегнатото лице, за което се твърди, че е било заплашвано. Нещо повече, няма никакви недоволства от него както в медиите, по този начин и в прокуратурата. Само последните две нарушавания на журналистическите правила несъмнено потвърждават тенденциозността и целенасочеността на акцията. По тази причина, упорствам неотложно да получа извинения от Нова телевизия, bTV, Българска национална телевизия и БНР. В противоположен случай ще защитя правата си по правосъден път.

И най-после, за информация на самонадеяните водещи – свободата на словото не е право единствено на публицистите, свободата на словото е право и на всички останали жители в едно демократично общество, в т. ч. и на политиците. Никой не може да ме накара да приказвам по въпрос, по който не искам да разясня или който смятам, че е неуместно или рисково за националната сигурност да се разисква в народен ефир. Това е мое човешко право и няма да разреша на никой да посегне на него.

Не мога да приема, че скърцащи със зъби от завист журналистки ще ми дават оценки и квалификации или че би трябвало да понасям обиди и подмятания, единствено за това, че са ме поканили в някое студио. Това е повода да не одобрявам всички предложения за присъединяване към мен или предложения за изявленията. Апелирам към обществените лица с достолепие да не не помнят, че и те имат човешки права и да ги отстояват твърдо и безкомпромисно. За страдание, няма подозрение, че живеем в страна, ръководена от две малките екрани и от медийни кукловоди, от които треперят даже най-големите политически партии.

Давам период за опрощение 24 ч.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР