Вицепремиерът Валери Симеонов подава сигнал в прокуратурата за заведения, които

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подава сигнал в прокуратурата за заведения, които
Коментари Харесай

Симеонов подава сигнал в прокуратурата за незаконни заведения

Вицепремиерът Валери Симеонов подава сигнал в прокуратурата за заведения, които са " построени на инат на всички условия. Те имат единствено едно позволение за слагане. Главният проектант на Несебър е получил схеми, на които има позволения от Министерството на туризма. Вместо 15 квадрата се позволяват 1500 квадрата, което е нарушаване на министерството ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

Симеонов желае да бъде решен и казусът с шума, защото е в основата на етнически и битови кавги. Съвсем съзнателно е направил инспекция в първия ден от сезона, съгласно него е направил това, което е трябвало. Това е профилактична обиколка, в първото заведение е открито нарушаване и в 4 други по-късно, добавя той.

Няма да има опция за нарушение на закона, изясни Симеонов и не схваща по какъв начин може да има хора на виновни длъжности, които мислят, че са над закона.

Припомняме, през вчерашния ден министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков разяснява, че въпросът за продажба на държавни парцели не стои на дневен ред, по отношение на изявлението на Валери Симеонов, че се приготвя продажба на 20 дка от плажната линия в " Слънчев бряг ".

Със собствен пост в обществената мрежа Фейсбук, Симеонов отговори на изявата на Ангелкова в утринния блок на медия. Министърът съобщи, че четирите заведения в " Слънчев бряг ", за които вицепремиерът Симеонов е подал сигнал за противозаконни, са изрядни.

Министерството на туризма няма право да продава плажовете, а единствено да ги ръководи, като ги отдава чартърен или на концесия според закона. Това се показва в експлицитна позиция на Министерство на туризма, разпратена до медиите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР