Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от

...
Вицепремиерът Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от
Коментари Харесай

Дончев: Еврофинансирането ни не може да бъде ограничено или спряно заради политически скандал

Вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител в отговор на журналистически въпрос подсети, че европейско финансиране може да бъде ограничавано и спирано по редица съответни аргументи, които са свързани с дефицити и пропуски в системите за ръководство и надзор, най-много при пропуски с контрола. По думите му сега контролната система на България работи чудесно.

Финансиране не може да бъде лимитирано, не може да бъде спряно вследствие политически скандал, това не е написано в нито един нормативен акт, добави вицепремиерът след присъединяване си във конгрес, проведен от КНСБ.

По тематиката за резолюцията на Екологичен потенциал за положението на правовата страна и главните права в България и в частност за Истанбулската спогодба, вицепремиерът също подсети, че резолюцията не е нормативен документ, само че съобщи, че приветства всеки апел, обвързван с това да имаме господство на закона, по-ефективна битка с корупцията, отстояване на гражданските права.

Дончев обаче посочи, че съгласно него в плана на резолюция има "странни неща " и добави, че в случай че това е сигнал от Екологичен потенциал, той за него е малко замайващ.

По въпроса за това, че механизмът за съдействие и инспекция не отпада на този стадий за страната, вицепремиерът разяснява, че когато имаме социална и политическа рецесия, когато съществена тематика в дневния ред е правдивост, господство на закона, от политическа позиция мъчно би било да приказваме за отпадане на един или различен механизъм.

По думите на вицепремиера пулсът на политическия живот и на публичните настроения сега е различен.

По отношение на обвързването на върховенството на закона с еврофинансирането Дончев подсети, че българската позиция е аналогична, само че уточни нуждата от система от справедливи критерии за това къде има или няма нямаме такова господство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР