Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна на чл. 53 от Конституцията,

...
Вицепремиерът Томислав Дончев предлага промяна на чл. 53 от Конституцията,
Коментари Харесай

Томислав Дончев предлага промяна в Конституцията: Образованието да е задължение

Вицепремиерът Томислав Дончев предлага смяна на член 53 от Конституцията, в който да се запише, че образованието до 16-годишна възраст е наложително. Той разгласи това в изявление за предаването " Тази събота " на bTV.

В момента в главния закон е записано, че всеки има право на обучение, само че не и обвързване.

" Ако преди десетилетия необразован човек е можел да упражнява някакъв труд, то съгласно мен след десетина години това няма да може да се случи. Мисля, че най-малко главното обучение би трябвало да бъде наложително. Редно е да има полемика по тематиката. Когато не сме уредили фундамента, по какъв начин можем да приказваме за просвета. Един необразован човек лежи на гърба на обществото ", посочи Дончев.

Относно новината за прекосяването на " Турски поток " през България , вицепремиерът се ограничи до коментара, че има всички анонси това да се случи. На въпроса дали имаме " да " от Европейската комисия той сподели, че от доста месеци за хъб " Балкан " се водят диалози с Европейска комисия.

" Добре е и е значимо България да си запази ролята на разпределител на газ. Това е въпрос освен на доходи, само че и на национална сигурност. Не бива България да е заобиколена от всички газови трасета ", акцентира Дончев.

За думите на ръководителя на БСК Радосвет Радев, че у нас небогати са освен служащите, само че и капиталистите Дончев сподели: " България към момента има непретенциозен опит с участието в Европейски Съюз. На българския бизнесмен към момента мащабите му са дребни. Усещането за беднотия идва от това, че в случай че до през вчерашния ден сме се сравнявали със себе си, през днешния ден се съпоставяме с другите - с шведи, австрийци, германци ".

След абсурда към жилището на финансовия министър Владислав Горанов той е посъветвал Горанов да даде оптимално доста информация на медиите. Проверката по случая е доказателство, че върху никого няма чадър, посочи вицепремиерът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР