Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последния запис, изтекъл вчера

...
Вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНТ последния запис, изтекъл вчера
Коментари Харесай

Дончев: Премиерът не ползва цветисти епитети

Вицепремиерът Томислав Дончев разяснява пред Българска национална телевизия последния запис, изминал през вчерашния ден в медиите, за който се твърди, че е на премиера Борисов в диалог с Дончев.

" Възможно е да е имало подобен диалог. Аз не си припомням такива цветисти прилагателни от премиера. Този диалог е бил преди две години и аз не си припомням за него, само че не мога да бъда безапелационен. По-големият проблем е, че министър председателят се записва. Според мен не сме чули единствено сънищата на министър-председателя. Това е неприемливо. Според мен тези записи се вършат от политически съперници на Борисов ", безапелационен бе Дончев.

Дончев се базира на максимата от римското право „ Кой има интерес от това “. Той отхвърли да разяснява решението на Конституционния съд за имунитета на президента. Не е моя работа, разясни Дончев. Според него е обикновено да има спор сред президентството и държавното управление, само че не и война сред институциите. „ За мен персонално бяха минати границите, когато президентът размаха пестник “, съобщи вицепремиерът.

Позицията на държавното управление е, че няма потребност от оставки. Аз се пробвам да чуя всеки глас и стон на протестиращите, само че насреща няма никаква реакция. В такава обстановка се работи мъчно, сподели още Томислав Дончев във връзка продължаващите антиправителствени митинги.

" Няма нито едно искане на протестиращите, което да е несъответстващо. Аз също желая повече правдивост, само че тя не се подсигурява единствено от една персона, а от политики, институции и персони. Щом хората желаят смяна, тя би трябвало да се случи. Но това няма по какъв начин да стане за 15-20 минути. Трябва да има диалог, а подобен не се случва. Ако някой изиска диалог с мен, незабавно ще го получи. Никой не ни е търсил за разговор ", разкри Дончев.

" Оставките на министрите демонстрираха, че ГЕРБ не е подвластен от никой. Трудно може да си представим кабинет без министър-председател Бойко Борисов, който е ръководител на най-голямата парламентарна партия. Това няма по какъв начин да се случи. За нас може би ще е най-добре незабавно да отидем на избори, само че ние сме виновна партия и държим да осъществим своите отговорности, изключително в този момент в интервал на рецесия, която най-вероятно ще се и задълбочава. Това е тежка раница и не всеки може да я носи на гърба си. Правим каквото би трябвало ", разгласи вицепремиерът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР