Вицепремиерът Томислав дончев коментира една от най-щекотливите теми в последните

...
Вицепремиерът Томислав дончев коментира една от най-щекотливите теми в последните
Коментари Харесай

Вицепремиерът даде съвет каква кола да избираме, за да не замърсяваме въздуха, и каза ще падне ли цената на бензина

Вицепремиерът Томислав дончев разяснява една от най-щекотливите тематики в последните дни - за проектозакона за налога за старите коли.

" Ако не се вкара този налог, няма да се случи нищо съдбовно. Приходите от него не са впечатляваща сума - 20 милиона лв.. Трябва обаче да проведем сериозен диалог какво вършим с чистотата на въздуха. Трябва да разберем дали исакме малко повече сигурност на пътя, желаеме ли да предприемем нещата за по-чист въздух. Трябва да се тръгне отнякъде. Данъкът не е единствено доход, той е и тласък. Ако разполагаш със сума 6000 лв. да кажем, ти да избереш да си купиш може би по-малък автомобил, само че по-нов. а не обезателно автомобил на 12 години, който е с 12 цилиндъра и четири ауспуха. Който бълва дим. Пушекът не е единствено оптически и естестически проблем. Димът от един остарял дизелов автомобил непосредствено удря  по здравето. Там има свободни радикали, които са канцерогенни. Този диалог би трябвало да се организира, а не да се трансформира в противен популизъм ", разяснява Дончев в студиото на " Нова телевизия ".

" Нека да приказваме с обстоятелства. Факт е, че България поддържа минимаен данък. Ставката на Данък добавена стойност въобще не е висока, по отношение на Европа, а е от ниските. Факт е че цената на горивата не зависи от благосъстоянието на страната, това са вносни артикули. Нефтът коства толкоз колкото коства. Държавата не може да се меси. Все едно да ви се меси на вас - " Нова телевизия ", на каква ставка да си продавате рекламите. Преди 30 години страната е избрала веднъж на ръководство, който дава избор и допуска конкуренция. Вчера организирахме среща с петролната асоциация и начертахме ограничения. Сигурен съм, че в случай че всички бъдат взети в пакет, те ще доведат до намаляването на цените освен с 4-5 стотинки, а с много повече ", разяснява още той.

Накрая Дончев съобщи, че " от позиция на парламентарна аритметика предварителни избори не се обрисуват ".

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР