Вицепремиерът по евроинтеграцията на Република Северна Македония Никола Димитров заяви

...
Вицепремиерът по евроинтеграцията на Република Северна Македония Никола Димитров заяви
Коментари Харесай

Македонски вицепремиер се сопна на България заради т.нар. народ

Вицепремиерът по евроинтеграцията на Република Северна Македония Никола Димитров съобщи в понеделник вечерта, че не е правилно, че Скопие мълчи "на провокациите и обидите " от страна на България, само че уточни, че страната му би трябвало да работи рационално и да реагира като възрастен.

,,Нашата позиция по тези въпроси на езика и идентичността няма да се промени след осем месеца или 80 години. Сега не трябва да облекчаваме неприятна политика по отношение на нас с изказвания за малолетни. Да се реагира на провокации като възрастен: да се каже, че сходни изказвания не се вършат на съдружник, по този начин не се построява приятелство'', съобщи той, представен от "Фокус ".

В четвъртък станах от среща с Каракачанов и Захариева. Имахме виртуална среща след София, имахме още един опит. На изказването "така наименуван народ " споделих, че моя народ не го заслужава и прекъснах срещата. След това тя продължи известно време и приключихме. Сега ме накарахте да го кажа, а не смятах да го върша. Тази позиция сигурно е обидна. Разликата е в това дали ще кажем, че станах, напуснах, ще създадем медийна сензация от него или ще се държим като възрастни, съобщи Димитров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР