Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев проведе

...
Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев проведе
Коментари Харесай

Асен Василев обсъди с италианската посланичка общоевропейските действия за войната в Украйна

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев организира среща с посланика на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара, оповестиха от пресцентъра на финансовото ведомство.

По време на разговоря бяха обрисувани общоевропейските цели и дейности, които да отговорят на последствията от войната в Украйна. Особено внимание беше обърнато на нуждата от проекти и незабавни ограничения за намиране на различни направления и доставки на газ за Европа.

Бяха разисквани и опциите за стимулиране на нововъведенията и стопанската система, които дава Планът за възобновяване и резистентност.

Министър Василев уточни, че за организацията на търговете по основните планове от проекта ще се разчита на експертизата на Европейската банка за възобновяване и развиване, с цел да се избегнат всички благоприятни условия за корупция.

Двамата с дипломат Дзара се съгласиха, че в региона на енергетиката, инфраструктурата, земеделието, туризма и козметичната промишленост има огромни вероятности за търговско-икономическо съдействие сред България и Италия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР