Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук призовава контролът над района на

...
Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук призовава контролът над района на
Коментари Харесай

Киев поиска от ООН специална зона за сигурност около Чернобил

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук приканва контролът над региона на Чернобилската АЕЦ да бъде стихотворец от специфична задача на Организация на обединените нации, показва вестник „ Украинска истина “.

„ Що се отнася до нуклеарната сигурност, безотговорните и непрофесионални дейности на съветската войска са сериозна опасност освен за Украйна, само че и за още стотици милиони европейци “, показва Верешчук. С това тя изяснява и апела на украинското държавно управление към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да вземе своевременни ограничения за демилитаризация на зоната.

По думите ѝ съветските сили складират огромни количества муниции в региона на реактора, а в региона към него са избухнали огромни горски и храстови пожари, които могат доведат до съществени последици.

„ Руските войски попречват напъните да бъдат потушени пожарите и вследствие на тях до въздуха могат да доближат радиоактивни частици, които след това да бъдат разнесени от вятъра “, акцентира Верешчук. Ден по-рано украинското министерство на околната среда записва общо 31 огнища на пожари на територията на Чернобил.

Територията на електроцентралата е под съветски надзор от към месец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР