Вицепремиерът на Калина Константинова съобщи, че е поискала оставката на

...
Вицепремиерът на Калина Константинова съобщи, че е поискала оставката на
Коментари Харесай

Искат оставки в „Български пощи“

Вицепремиерът на Калина Константинова заяви, че е поискала оставката на шефа на " Български пощи ", както и на целия управителен състав. Това се случва след повече от две седмици тотално блокиране на активността на сдружението.

До провеждането на състезанията за нови шефове, ще бъде назначен нов ръб на шефовете с опит в дигитализацията.

" След хакерската атака избавителната интервенция към този момент стартира (…) Ние сме твърдо решени да спасим " Български пощи” и ще работим за това да измием срама от тяхното име и да ги въведем в 21 век ". Това сподели на брифинг вицепремиерът.

Държавата е била мащеха на пощите по времето на ГЕРБ

Тя уточни, че " страната е била мащеха, а не майка на " Български пощи” по времето на ГЕРБ " и сдружението редовно е водено към банкрут.

" За разноски направени през 2018-2019 година страната недофинансира " Български пощи” с над 36 млн. лева Къде са отишли тези десетки милиони, остава мистерия ", сподели Константинова, представена от Нова телевизия. По думите ѝ за 2020 година загубите на пощите са в размер на 13 млн. лева, макар че са били планувани облаги от 100 000 лева

Тя изясни, че пощите имат едвам 2% пазарен дял от куриерските им услуги, нямат услуга за доставка до дома, а половината от пратките не идват в точния момент. " Никой притежател на компания не би държал на управническа позиция хора, които губят пазарен дял от пазар ", сподели вицепремиерът.

Сред губещите услуги са и разносът на рекламни материали, които имат разход от 5 млн. лева, а генерира едвам 1 млн. лева " Това коства на данъкоплатците над 4 млн. лв. всяка година”, съобщи Константинова. И добави: " Навън пощите са национална горделивост, а у нас са употребявани най-вече за насмешки и вицове”.

Зад хакерската атака стои почеркът на съветските служби

Има диря, която приказва за офанзива от страна на Русия против сървърите на " Български пощи ". Това съобщи Васил Величков, консултант на вицепремиера Калина Константинова.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР