Вицепремиерът на Италия Матео Салвини заяви, че ще домакинства голямо

...
Вицепремиерът на Италия Матео Салвини заяви, че ще домакинства голямо
Коментари Харесай

Салвини обединява крайнодесните в Европа преди евровота

Вицепремиерът на Италия Матео Салвини съобщи, че ще семейства огромно мероприятие на европейските националистически и крайнодесни партии , с цел да насърчат обща политическа визия преди изборите за Европейски парламент през май, осведоми " Ройтерс ".

Салвини управлява ръководещата италианска партия " Лига " и се надява да сплоти блок от партии с идентични възгледи, антиимигрантски партии в Европейския парламент, които да оспорят превъзходството на обичайна десница и левица.
 Салвини се зарича да промени Европа след победа в локален избор
Салвини се зарича да промени Европа след победа в локален избор

Лявата Демократическа партия управляваше в Базиликата от съвсем 25 години

По-рано тази седмица той разгласи, че ще стартира акцията си за евровота в Милано в понеделник. На събитието ще участват представители на три крайнодесни европейски партии - " Алтернатива за Германия ", " Истински финландци " и Датската национална партия.

Но след диалози с Марин льо Пен, Салвини заяви, че възнамерява доста по-амбициозно предизборно събитие през идващия месец.

" Ние приготвяме огромно събитие за Европа за идващите 30 година през май в Италия, където ще поканим всички европейски придвижвания, които са опция на ръководството на социалистите и Европейската национална партия през последните години ", сподели Салвини.
 Сенатът пожали Салвини - няма да му взима имунитета
Сенатът пожали Салвини - няма да му взима имунитета

232 депутати поддържаха предлагането на Маурицио Гаспари

Ще бъде първото събитие по рода си в Италия, което ще притегли минимум 15-20 европейски страни , разясни той пред публицисти в Париж.

Салвини не показа кои други партии ще се причислят към самодейността. " Лига " се надява да организира събитието на античния хиподрум в Рим Циркус Максимус.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР