Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар предупреди правителствата, които сключват търговски

...
Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар предупреди правителствата, които сключват търговски
Коментари Харесай

Обвинение към Лондон: Вие сте нация, която не спазва задължително дадената дума!

Вицепремиерът на Ирландия Лео Варадкар предизвести държавните управления, които подписват търговски покупко-продажби с Обединеното кралство, че това е нация, която „ не съблюдава наложително дадената си дума “.

Коментарът на Лео Варадкар последва думите на Доминик Къмингс, някогашен първи консултант на английския министър председател Борис Джонсън, че Англия в никакъв случай не е считала да съблюдава подписаната договорка за Брекзит с Европейски Съюз през 2019 година.

Къмингс сподели, че проектът е бил да се откажат тези елементи от договорката, които не се харесват, откакто консеваторите завоюват общите избори.

Основен миг в предизборната акция на Борис Джонсън през 2019 година бе лозунгът „ Да реализираме Брекзит “. Тогава той неведнъж повтори, че контрактуваното съглашение с Брюксел, в това число Протоколът за Северна Ирландия, е „ велика договорка “.

Къмингс написа в Туитър, че не желае да каже, че министър председателят е лъгал на общите избори, а че просто не си е давал сметка каква договорка е подписал, че не е осъзнал какво значи да напуснеш Митническия съюз чак до ноември 2020 година.

Сега Англия желае да промени договорката, с цел да се разреши по-свободно придвижване на стоките сред Обединеното кралство и Северна Ирландия, която остана в общия европейски пазар.

Европейски Съюз съюз е подготвен на отстъпки, каквито предлага през днешния ден, само че е срещу смяната на Протокола.

Лео Варадкар съобщи по ирландската телевизия, че се надява Къмингс да приказва от свое име, а не от името на държавното управление, само че казаното от него е доста обезпокоително, тъй като демонстрира, че тази английска администрация не държи на думата си и това обръщение би трябвало да бъде чуто по света, тъй като тъкмо в този момент министрите обикалят на всички места за договаряне на търговски покупко-продажби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР