Вицепремиерът Мария Габриел ще ръководи Националния съвет за превенция и

...
Вицепремиерът Мария Габриел ще ръководи Националния съвет за превенция и
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габрил ще се бори с домашното насилие

Вицепремиерът Мария Габриел ще управлява Националния съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, също така поема националната съгласуваност по световната самодейност „ Партньорство за намерено ръководство “, както и бе избрана за ръководител на Националния съвет за съдействие по етническите и интеграционните въпроси.

Тя ще бъде първият ръководител на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение. Това реши държавното управление през днешния ден. Законът за отбрана от домашното принуждение бе измежду целите на 49-то Народно заседание и бе признат още на първата му сесия.

Националният съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение ще бъде профилиран, непрекъснато настоящ, групов и съвещателен орган към Министерския съвет за реализиране на държавната политика за противопоставяне на домашното принуждение. Той ще координира, следи и прави оценка политиките и ограниченията, предприемани от ангажираните институции.

С цел наблягане на обществения ангажимент на страната към проблемите с домашното принуждение и за гарантиране на ефикасното взаимоотношение сред способените органи е планувано Националният съвет да бъде управителен от заместител министър-председател.

Също по този начин с решение на Министерския съвет Мария Габриел бе избрана и за координатор за присъединяване на Република България в световната самодейност „ Партньорство за намерено ръководство “ и за ръководител на Съвета за съгласуваност на България в самодейността.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР