Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще се плати глобата, която

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че ще се плати глобата, която
Коментари Харесай

Каракачанов: Ще си платя акта. Във вторник ще обсъдим как да облекчим режима


Вицепремиерът Красимир Каракачанов съобщи, че ще се заплати санкцията, която му беше наложена за това, че е седял без маска на скамейка пред Народния спектакъл. Това разгласи в предаването „ Плюс-минус. Коментарът след новините” по Нова тв.

„ Аз се обадих на моя сътрудник Младен Маринов и го помолих да се направи инспекция. Не бях седнал в тревните площи, а на скамейка на плочките пред Народния спектакъл. Днес имах среща с предстватилети на полицията, оказа се, че мястото е част от парка. Беше ми формиран акт за нарушаване, за 300 лв.. Ще си платя санкцията. Законът е по тази причина, с цел да се спазва”, съобщи Каракачанов.

Той разяснява, че изключителните ограничения не са взети просто по този начин, а от същинско терзанието, че може хората да пострадат.

На Коалиционния съвет във вторник сред „ Патриотите” и ГЕРБ ще бъдат разисквани опциите за облекчение на режима на самоизолирането, сподели Каракачанов.

„ Една от ограниченията, които обсъждахме този вторник, само че оставихме решението за идващия вторник, е по какъв начин да бъде омекотен режимът, с цел да могат хората да се движат по-свободно. Натрупва се сила, хората стоят затворени, обикновено е да се намерения по какъв начин планините и парковете да бъдат по-достъпни за спорт, за туризъм. Хората не могат да стоят месеци наред затворени”, разяснява вицепремиерът.

Той даде и образци какво оферират „ Патриотите”. Едното предложение е график – възрастните да излизат от 07:00 до към 11:00 часа, по-късно да излизат майките, които си гледат децата, след 16:30 часа - хората, които работят.

Каракачанов сподели още, че битката с ковид по никакъв метод не би трябвало да бъде за сметка на сигурността. Това е и споделеното мнение на участниците в срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР