Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви, че е препоръчала освобождаването на изп.

...
Вицепремиерът Корнелия Нинова обяви, че е препоръчала освобождаването на изп.
Коментари Харесай

Нинова: Шефът на Кинтекс е бил в драстичен конфликт на интереси

Вицепремиерът Корнелия Нинова разгласи, че е предложила освобождението на изп. шеф на оръжейния търговец " Кинтекс " Александър Михайлов, тъй като е бил в очевиден спор на ползи. Това е посочила инспекция на инспектората към икономическото министерство.

" Може би да се въздържа от обстоен коментар, знаете особеността на сдружението. Решението е взето след привършване на отчета на инспектората. Констатирани са финансови нарушавания и фрапантен спор на ползи. Той е бил изпълнителен шеф на " Кинтекс " и на оръжейна компания част, по едно и също време. Ще бъда безкомпромисна ", сподели Нинова.

Нинова разяснява и измененията в управлението на компанията майка на " Кинтекс " - ДКК.

" По отношение на Държавната консолидационна компания, там към този момент има отчет на Сметната палата, който е с доста тежки констатации. Няма да е пресилено да кажа, че там всеки ред е член от Наказателния кодекс. Съдебната палата го изпрати в прокуратурата и го засекрети. Дори и за мен ", изясни Нинова.

По думите на вицепремиера, който и да бъде назначен в този момент в сдруженията под шапката на Министерството, ще е краткотрайно на този пост до оповестяване на състезания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР