Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва днес във Вашингтон

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева участва днес във Вашингтон
Коментари Харесай

Във Вашингтон: Захариева постави въпроса за отпадането на визите

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева взе участие през днешния ден във Вашингтон дружно с всички външни министри на страните от НАТО в тържествената сесия на Американския конгрес, отдадена на 70-та годишнина от основаването на Алианса. На поредност от срещи в Американския сенат министър Захариева сложи още веднъж въпроса за отпадането на визите за български жители, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама
В навечерието на срещата на външните министри на страните членки на НАТО, послание към Американския конгрес, който е хазаин на тържествената сесия, направи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Йенс Столтенберг, общоприет секретар на НАТО: За мен поканата от Конгреса и от ръководителя госпожа Нанси Пелоси е израз на мощна поддръжка от задачите Съединени щати за НАТО. Това беше и ясно обръщение от президента Тръмп. Той е корав последовател на НАТО.
След тържествената сесия на среща с ръководителя на вътрешната комисия в американския сенат Рон Джонсън вицепремиерът Захариева още веднъж сложи въпроса за отпадането на американските визи за български жители. Към момента отводите са намалели с близо 4% и са към 11 на 100, само че към момента сме надалеч от от изискваните 3%, съгласно американското законодателство.

Екатерина Захариева акцентира, че се работи интензивно с Американското посолство в България за увеличение на информираността на българските жители и да не се постанова отвод на официални учредения поради непопълнени документи.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Подчертавам, че тези проценти се образуват от отводите на всички консулски служби по света, които издават визи и в действителност по-голяма част от отводите са там, а не в София.
Пред комисията по външна политика в Американския конгрес Екатерина Захариева сложи и въпроса за започване на договаряния за подписването на обществената конвенция.

Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Имаме добра вест - преди към два месеца американският дипломат сподели, че към този момент ще ни включат в листата на предпочитаните страни за договаряния.
По предпочитаната за българското държавно управление и бизнес тематика за приемането на България в Организацията за икономическо съдействие и развиване, Захариева беседва със съветника на президента Тръмп по стопански въпроси Питър Наваро. Възможно приемането ни да стане факт следващата година.

Сътрудничеството на бъргарските и американски служби пък беше акцент в срещата на българския вицепремиер с основния прокурор на Съединени американски щати Уилиям Бар.

Като някакъв чудноват метод за опрощение Захариева разяснява пред българските медии изказванието на представителя на турското външно министерство, че думите на министър Чавушоглу, свързани със закона за вероизповеданията у нас, са извадени от подтекста и погрешно изтъргувани от медиите.

Утре съществени акценти в срещата на външните министри от НАТО ще бъдат връзките Европейски съюз - НАТО, положението на сигурността в Черно море, връзките с Русия и ориста на Договора за заличаване на ракетите с дребен и междинен обхват.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР