Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел разговаря в
Коментари Харесай

Мария Габриел: ГЕРБ ще има своята кандидатура за еврокомисар

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел беседва в Брюксел с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с еврокомисари. Габриел е на двудневно посещаване в белгийската столица.

Пред публицисти тя заяви, че ГЕРБ ще има своята кандидатура.

" Това, което е значимо е, че България ще излъчи двама претенденти, които би трябвало да имат качествата за това, почтено да отстояват мястото на българския комисар и това е, което желаеме. Аз откровено имам вяра, че България ще излъчи двама претенденти, които ще имат своето изявление с президентката на Европейска комисия и по-късно всички ще следим за ресора и метода, по който този развой ще се случи допустимо най-бързо, тъй като повече от всеки път България има потребност от своя комисар ", уточни Габриел.

До края на седмицата ще би трябвало да се разиска името, което да е мощна кандидатура, способна да влезе с летящ старт, сподели още Мария Габриел и посочи, че не е значимо дали ще е мъж или жена.

Снощи тя беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Двете са разискали приемането на България в Шенген и еврозоната, както и тематиката за новия български еврокомисар.

Гледайте онлайн тук или на




Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР