Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и
Коментари Харесай

Габриел и Василев на парламентарен контрол

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и министърът на финансите Асен Василев ще вземат участие в постоянния петъчен парламентарен надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Вицепремиерът ще дава отговор на два въпроса, от Костадин Костадинов, водачът на “Възраждане ” по отношение на забавено финансиране на план за " създаване на нова спортна зала на гимназия в гр. Тараклия " и " дотъкмяване на хранителен блок в теоретичния колеж в с. Твърдица, регион Тараклия ", и на един въпрос от Иван Ченчев от Българска социалистическа партия по отношение на финансирането на Програма “Българска помощ за развиване и филантропична помощ ”.

Министърът на финансите Асен Василев пък ще дава отговор на четири въпроса - по отношение на сигнал за злоупотреби от страна на управлението на Агенция " Митници ", по отношение на финансиране на Национален съвет за предварителна защита и отбрана от домашното принуждение към Министерски съвет, по отношение на работна група за промени в Закона за хазарта и на един въпрос по отношение на иззетите коли по Наказателния кодекс.

На блиц надзор ще бъде подложен и премиера акад. Николай Денков, който ще дава отговор на редица въпроси свързани с задачата на пътуването на министри в Съединени американски щати, политиката на държавното управление относто отбрана на потребителите и по-конкретно мобилните оператори, измененията в Закона за силата от възобновими източници, както и митингите на фермерите.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов пък ще дава отговор за признатите условия по бъдещото ни присъединение към Шенген.

Останалите министри, които ще вземат участие в контрола са министърът на опазването на здравето Христо Хинков, който ще дава отговор за казуса с разпространяването и използването на божествен газ от деца, на втори въпрос по отношение на съоръжение на новопридобития от България медицински хеликоптер, както и ще дава отговор на въпроси, свързани със постройката на някогашния АГ-комплекс на Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора. Министърът на културата Кръстю Кръстев ще дава отговор на осем въпроса, част от които свързани с опциите за финансиране на планове на читалищата в страната със средства от централния бюджет или с такива от Европейски Съюз, както и на въпрос, обвързван с бюджета на Културно-информационен център на България в гр. Скопие.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на земеделието Кирил Вътев, министърът на защитата Тодор Тагарев, спортният министър Димитър Илиев и министърът на образованието Галин Цоков също ще бъдат изслушани по време на контрола. /БГНЕС


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР