Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе патрон

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе патрон
Коментари Харесай

Мария Габриел за 1 март: Това е наш споделен обичай и празник, чрез който преоткриваме богатството чрез многообразието

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел бе патрон на събитие във връзка 1 март в Посолството на Румъния в България, проведено от посланика на Румъния Н.Пр. Бръндуша Предеску и посланика на Република Молдова Н.Пр. Анатол Чебук, оповестиха от Министерство на външните работи.

" Културната дипломация сближава народите. Това обръщение отправихме с посланиците на Румъния и Молдова в България на днешния празник – 1 март. Радвам се, че означаваме този ярък и изпълнен със символика празник дружно. Културното завещание ни сплотява, то е израз на благосъстоянието на нашите обичаи. Ето за какво би трябвало да бъде съхранявано и ценено и да го предадем на бъдещите генерации “, съобщи Мария Габриел.

Обичаят за връзване на мартеница е прочут освен в България, само че и в Румъния, Молдова, Албания, Гърция, Република Северна Македония и Сърбия. През 2017 година е вписан е в листата на ЮНЕСКО за нематериално културно завещание на човечеството като обща номинация от България, Румъния, Молдова и Северна Македония.

" Мартеницата символизира обичаи, история, само че и бъдеще. Това е наш споделен бит и празник, посредством който преоткриваме благосъстоянието посредством многообразието ", заключи Мария Габриел.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР