Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи най-високото

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи най-високото
Коментари Харесай

Захариева връчи най-високото отличие на МВнР на директора на Европол

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи най-високото отличие на външното ни министерство - " Златна лаврова клонка " на изпълнителния шеф на Европол. От своя страна Роб Уейнрайт оцени приноса на България към Европол и Европейски Съюз в битката със актуалните провокации.

Министър Захариева благодари на Роб Уейнрайт за положителната взаимна работа сред Европол и българските институции до момента.
Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи: Нямаше по какъв начин да не откликнем, поради огромните заслуги и огромната помощ, които вие сте оказвали на българската страна и на правоохранителните органи.
Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Цветан Цветанов уточни, че Уейнрайт е отворил Европол към всички страни от Евросъюза в битката с трансграничната проведена престъпност и тероризма. И изброи редица взаимни сполучливи интервенции у нас. Специално акцентира дейното присъединяване на Уейнрайт за събирането на доказателства при терористичния акт на летище Сарафово у нас през 2012г.
Цветан Цветанов, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание И неговата персонална интензивност, с цел да може да употребяваме експертизата на Европол и всички тези доказателства,които бяха показани, с цел да може да вървим в вярната посока.
Всички триумфи, които Европол е реализирал се дължат на положително съдействие с националните органи и управляващи на Европейски Съюз, е оценката на Уейнрайт.

Роб Уейнрайт, изпълнителен шеф на Европол: Искам да оценя приноса на България, тъй като тя оказва помощ освен на работата на Европол, само че и на всички институции на Европейски Съюз, когато те би трябвало да се оправят с провокациите и заплахите, пред които сме изправени.
Роб Уейнрайт е определен за шеф на Европол през 2009 година и избран отново за втори мандат пред 2012 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР