Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще председателства заседание на Съвет „Общи въпроси“

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще ръководи идното съвещание на Съвет „ Общи въпроси “.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Заседанието ще се организира през днешния ден в Брюксел.

Това ще е първото съвещание на СОВ във формат 27 в границите на българското европредседателство.

Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще осведоми министрите за настоящото положение на договарянията с Обединеното кралство. Те ще обменят отзиви по показаната информация.

Очаква се Съветът да одобри наставления за водене на договарянията за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз, с които позицията на ЕС-27 по отношение на преходния интервал ще бъде разяснена по-подробно. Директивите ще се основат на правилата и изискванията, посочени в насоките, утвърдени от Европейския съвет на 29 април 2017 година и на 15 декември 2017 година и ще ги доразвиват. Текстът ще доразвие рекомендациите на Комисията от 20 декември 2017 година

Очаква се министър Екатерина Захариева да направи изказване преди Съвета в Брюксел към 14.50 часа българско време. Пресконференция на външния министър ще има към 17.30 часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР