Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е поставила

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е поставила
Коментари Харесай

Екатерина Захариева в Атина: Гърция ще обсъди отварянето на поне още един граничен пункт

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева е сложила през днешния ден в Атина въпроса за по-бързото обновяване от страна на Гърция на работата на допустимо максимален брой гранични пунктове на общата ни граница, където все още поради въведените гръцки ограничения против ковид на процедура изцяло работи единствено Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата-Промахон “, оповестиха от външното ни министерство в понеделник.

Захариева е на посещаване в Атина във връзка 140-ата годишнина от установяването на двустранни дипломатически връзки. Тя разискала въпроса за работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт на срещите си с външния министър Никос Дендиас и с премиера Кирякос Мицотакис.

" Говорихме и по какъв начин да облекчим придвижването сред двете страни в изискванията на ковид. Благодаря на министър-председателя Мицотакис, че пое ангажимент да разиска с гръцкия екип от специалисти и да се възвърне прекосяването през най-малко още един граничен пункт “, съобщи Екатерина Захариева след диалозите с Мицотакис и Дендиас. Тя акцентира, че не е допустимо единствено един граничен пункт сега да обслужва целия поток от пасажери към Гърция през общата ни граница и това мощно затруднява жителите.

" Мога да ви уверя, че персонално министър председателят е поел ангажимент да се занимае с въпроса и скоро ще има резултат, тъй като той разбра, че това е значимо освен за двата народа, само че и за връзките в Европейския съюз. Пандемията ни сложи в много мъчно състояние на доста равнища. Учените носят тежка отговорност, а ние се движим в техните рамки “, удостовери и гръцкият външен министър Никос Дендиас.

Захариева го уверила, че България е сигурна и безвредна дестинация за гръцките туристи и ги поканила да посетят страната ни. " Искам да ви поздравя какъв брой добре се справяте с ковид. Всички имаме проблеми, само че като цяло страните се оправят доста добре “, споделил от своя страна Дендиас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР