Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева бе почетен

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева бе почетен
Коментари Харесай

Захариева: Днес е една от най-светлите дати, написана в най-мрачния период на историята

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева бе почетен участник в шествието в София във връзка 76-ата годишнина от спасяването на българските евреи от нацистките лагери на гибелта и в памет на жeртвите на Холокоста, оповестява пресцентърът на Министерство на външните работи.

" Днес е една от най-светлите дати, написана в най-мрачния интервал на човешката история и ден, в който се гордея с българския народ ", е споделила в обръщението си към участниците Захариева. Тя е припомнила, че с доблестта на българското общество, политици, Църквата и народа преди 76 години българската страна, която тогава е съдружник на нацистка Германия, избавя над 48 000 свои сънародници от еврейски генезис.

" С това страната ни сподели, че смелостта и хуманизмът могат да се преборят със силата, безразсъдството и лудостта даже и в най-мрачни времена ", е подчертала министър Захариева. " За страдание повече от 11 000 евреи от Вардарска Македония и Беломорска Тракия откриха своя край в лагерите на гибелта ", е припомнила тя.

България, която преди броени месеци стана член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста, ще бъде измежду най-гласовитите и поредни изобличители на деянията на антисемитизъм, е подчертала още българският вицепремиер. " Нека помним! ", е призовала министър Захариева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР