Вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни обяви в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни обяви в
Коментари Харесай

Италия затяга правилата за издаване на визи

Вицепремиерът и министър на външните работи Антонио Таяни разгласи в петък нова твърда позиция по отношение на визовите отстъпки от страна на италианските посолства , оповестява АНСА. 

Целта на управляващите е , в това число терористи, проникващи измежду мигрантите, насочващи се към Италия.

" Добре знае се, че през днешния ден съществува риск от навлизане на нарушители и терористи измежду мигрантите ", сподели Таяни на първия Форум за сигурност на района Лацио.

" Ето за какво бях заставен да заема твърда позиция даже във връзка с визовите отстъпки, тъй като през днешния ден съществува риск от навлизане на нарушители измежду мигрантите, продължи той. Порицах някои чиновници на посолствата, които дават визи прекомерно безгрижно. Това в никакъв случай повече няма да се повтори, до момента в който съм външен министър ", сподели Таяни.

В сряда Таяни сподели на Народното събрание по време на времето за въпроси, че от август е наредил инспекции в посолствата в Пакистан, Шри Ланка и Бангладеш, Демократична република Конго и Република Конго и че са планувани спомагателни инспекции в Латинска Америка навреме.

" От решаващо значение е да засилим потенциала на нашите служби за прихващане на лъжливи заявки за визи и попречване на корупцията, сподели той пред депутатите. Приоритетната цел на държавното управление е да се бори с всички форми на нелегално влизане в Италия ", заключи Таяни.
 Италия връща граничния надзор, поради терористична опасност в Европа
Италия връща граничния надзор, поради терористична опасност в Европа

И възходящото принуждение в Близкия изток

Италия разгласи по-рано през октомври, че ще приключи съглашението за отворена граница със прилежаща Словения, базирайки се на нарасналата опасност от тероризъм в Европа заради насилието в Близкия изток. 

Крайнодясното държавно управление на премиера Джорджия Мелони съобщи, че управляващите в североизточния граничен район Фриули-Венеция Джулия с а разпознали 16 000 души до момента тази година, които са влезнали незаконно в Италия през словенската граница, последната спирка по балканския маршрут, по който минават някои мигранти да влезе в Западна Европа.

Това е в допълнение  което е нарастване от 85% по отношение на 2022 година

Правителството сподели в изказване, че комисията за битка с тероризма на Министерството на вътрешните работи преглежда обстановката, което " удостоверява нуждата от " подсилване на границата на Италия.

Италия съобщи, че ще възобнови граничния надзор от 21 октомври за 10 дни. Италия и Словения са измежду 27 страни, които принадлежат към Шенгенското пространство, най-голямата зона за свободно пътешестване в света.
 Италия задържа испански транспортен съд, спасявал мигранти в Средиземно море
Италия задържа испански транспортен съд, спасявал мигранти в Средиземно море

Ще му бъде наложена санкция до 10 000 евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР