Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с извънредния

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с извънредния
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе среща с посланика на Унгария Текла Харангозо

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с изключителния и пълномощен дипломат на Унгария у нас Текла Харангозо. Във фокуса на диалога бе въпросът за идното съвещание на смесената българо-унгарска комисия за икономическо съдействие. Предвижда се тя да заседава в края на януари идната година.

Беше разисквано също подписването на меморандум в региона на туризма. По данни на Единната система за туристическа информация малко над 7 хиляди маджарски туристи са отседнали у нас в местата за настаняване от началото на годината до 10 октомври. България и Унгария имат обичайно положителни дипломатически и стопански връзки и страната се подрежда измежду предпочитаните пазари за външен туризъм, съобщи вицепремиерът Николова.

Според нея би трябвало още по-активно да се развива капацитетът във връзка с привличането на туристи от Унгария, защото България е страна с благоприятни условия за целогодишен туризъм.

По време на срещата бе дискутирано идното посещаване на вицепремиера Николова в Унгария през първата половина на декември, на което акцент ще бъдат двустранните връзки и социално-икономическите ограничения, предприемани от двете страни поради рецесията с COVID-19. Министър Николова уточни, че и сега макар пандемията жителите на Унгария могат да посещават България без слагане под 14-дневна карантина и без да е належащо представянето на документ, показващ негативен резултат от PCR тест.

Вицепремиерът поздрави дипломат Харангозо за отбелязването на Деня на българо-унгарското другарство. Той ще се състои в българския православен храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Будапеща на 19 октомври. Желая триумф на самодейността и приветствам задачата на Унгария в София за нейния неоспорим принос и всеотдайни старания за реализирането на плана, уповавам се той да е единствено един от многото, които ще осъществяваме взаимно, уточни вицепремиерът.

Посланик Харангозо поканени вицепремиера на честването на Деня на българо-унгарското другарство и на 100 години от установяването на дипломатическите връзки сред двете страни на 24 октомври в София. Посланикът на Унгария изрази благодарност за ползотворното и сполучливо съдействие, както и че положителното партньорство ще се резервира и отсега нататък в реализацията на общи начинания, които да подкрепят развиването на двете страни.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР