Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря със Зураб

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря със Зураб
Коментари Харесай

Световната организация по туризъм изрази готовност да окаже подкрепа за сектора у нас

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова беседва със Зураб Пололикашвили, общоприет секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации (СОТ).

Ценим високо Вашата дейна активност и политиките на организацията, ориентирани към резистентност, нововъведения, вложения и цифрова промяна на бранша, съобщи министър Николова. И посочи, че поддържа напъните на Световната организация по туризъм за справяне с последствията от пандемията в региона на туризма посредством голям брой нови и новаторски планове, начинания и непрекъснатата поддръжка, оказвана на страните членки.

От своя страна Зураб Пололикашвили съобщи, че България му е доста близка страна и я е посещавал много пъти. Много се веселя, че министърът на туризма е на равнище вицепремиер, което акцентира значимостта на бранша, изясни Пололикашвили.

Той разясни, че организацията работи по доста планове, свързани с нововъведения и цифровизация. За нас, както и за България е от извънредно значение да бъде даден рестарт на туризма, сподели генералният секретар на СОТ. От думите му стана ясно, че е значимо границите да бъдат отворени както в границите на Европейския съюз, по този начин и за трети страни.

По време на диалога СОТ осведоми за готовността си да окаже финансова поддръжка за справяне с последствията от пандемията в бранша в региона на икономическото възобновяване, промотиране и създаване на потенциал.

Вицепремиерът напомни, че по-рано този месец е издигната кандидатурата за възобновяване на участието на страната ни в Изпълнителния съвет за интервала 2021-2025 година Това е удостоверение за безапелационната ни воля да засилим нашия съвместен разговор и да разтеглим връзките си за осъществяване на нови благоприятни условия за общи начинания и инициативи, посочи тя. По думите ѝ главен приоритет на страната ни ще бъде формулирането и поддръжката за политики, ориентирани към трансформиране на промишлеността в постковид действителността въз основата на резистентност, нововъведения, вложения и конкурентоспособност.

Ще продължим да поддържаме сполучливите планове на организацията в региона на образованието като Академията на СОТ, в региона на основаването на хармонизирани стандарти за оказване на подпомагане на туристите в незабавни и изключителни обстановки като образуване на Международен кодекс за отбрана на туристите, заключи вицепремиерът Николова.

Пололикашвили похвали министър Николова и за дейната позиция от нейна страна по отношение на въвеждането на така наречен „ зелен документ " и отварянето на границите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР