Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разговаря с министъра
Коментари Харесай

Марияна Николова предложи отворени граници на Балканите 

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова беседва с министъра на културата и туризма на Република Турция Мехмет Ерсой. С турския си сътрудник разискаха опциите за взаимни начинания сред двете страни.

Стратегическото ни географско състояние, вложенията, които и България, и Турция направиха в подобряването на транспортната съгласуваност, удобните условия и тласъците, които предоставяме на бизнеса, дават своето отражение – през днешния ден Турция е измежду петте най-големи търговски сътрудници на България, съобщи вицепремиерът.

И посочи, че размерът на двустранния стокооборот е близо 5 милиарда $ годишно.

Двамата министри разискаха и здравната сигурност, като министър Николова изясни, че у нас се съблюдават всички противоепидемични ограничения. Това бе регистрирано и от организации като Световния съвет за пътувания и туризъм, който сертифицира България с щемпел за сигурна дестинация, обясни още тя.

Вицепремиерът Николова предложи на турския си сътрудник взаимно да насочат зов и към останалите си сътрудници от балканските страни границите да останат отворени и да не се вкарва карантина. Като крайни ограничения да се вкарва единствено негативен PCR тест, предложи Марияна Николова.

Тя срещна турския министър с туристическите пътувания сред двете страни и изрази очаквания, че след прекосяване на рецесията от COVID-19 могат да се реализиран още по-добри резултати. В момента заради пандемията срокът за резервации е намалял от един месец на една седмица и пътуванията се възнамеряват в последния миг по отношение на развиването на здравната конюнктура.

От своя страна господин Ерсой означи, че в изискванията на пандемия с българските туристи не се следят проблеми и потокът към Турция е огромен. Според него турските туристически компании демонстрират интерес за вложения в България и останалата част от Европа. Вицепремиерът Николова получи покана да се запознае с въведените противепидемични ограничения.

Турското министерство е направило акция за популяризирането им посредством видео клипове и означи, че основаването на чувство за сигурност у туристите е от особена значимост.

Министър Николова насочи покана към своя хазаин да посети България за осъществяване на третото съвещание на смесения комитет по туризъм. Турският министър Ерсьой благодари и удостовери желанието си да взе участие в неговото осъществяване.

В умозаключение министър Ерсьой разяснява, че връзките сред България и Турция са доста положителни и посредством културата и туризма могат да бъдат издигнати на по-високо равнище. Той благодари на България за поддръжката, която страната му получава по пътя си към Европейски Съюз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР