Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов
Коментари Харесай

Каракачанов отново ще присъства на съвместни бойни стрелби

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността ще следи на следващия ден, 10 юни, взаимните бойни стрелби „ Шабла – 2020 “. На зенитния полигон на Военновъздушните сили военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специфичните интервенции организират полево образование, бойни и пробни стрелби по въздушни и надводни цели.

Общ началник на подготовката е заместник-командирът на Военновъздушни сили бригаден военачалник Петьо Мирчев. Действията на военнослужещите на следващия ден ще следят и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-мaйор Михаил Попов и генерал-майор Цанко Стойков, висши офицери от Българската войска.

Каракачанов показва уменията си по пукотевица с "Калашников "

Демонстрацията на качества, реализирани по време на взаимната подготовка, ще се организира по сюжет, построен въз основата на хипотетична военно-кризисна обстановка в условия, оптимално близки до действителните. Първият детайл от този сюжет е влияние от авиационни дейни средства за противовъздушна защита (ПВО) по самолет-нарушител на въздушното пространство на Република България. За задачата ще бъде изпълнен отстрел по въздушна цел от аероплан МиГ-29 с авиационна управляема ракета.

Следващият стадий от планувания сюжет е провеждането на задача за бойно търсене и избавяне на екипаж, напуснал спешно самолета. В осъществяването на другите задания от задачата ще вземат участие аероплан Су-25, вертолети „ Кугар “, Ми-24 и Ми-17. Демонстрациите ще завършат с попречване на авиационен удар от противостоящата страна по инфраструктурата в оперативна дълбочина. За задачата формирование за противовъздушна защита ще реализира прикритие по главното направление за влитане. Формированието е щатно обезпечено със зенитна установка ЗУ-23-2 и портативен зенитно- ракетен комплекс (ПЗРК) „ Стрела 2М “, които ще осъществят влияние с огън и маньовър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР