Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отърва парламентарния разпит

...
Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отърва парламентарния разпит
Коментари Харесай

Асен Василев бяга от скандала с Gemcorp край езерото Комо

Вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев отърва парламентарния разпит и журналистическите питания към абсурда за 1 милиард щатски $, разразил се поради меморандума с британско-руската Gemcorp, чак край езерото Комо, Италия.

Той лети през днешния ден за Италия, където би трябвало да изнесе лекция пред авторитетни европейци на събитие, проведено от посочения за номер 1 тинк-танк в Италия - Амброзети. Форумът обичайно събира водачи на страни-членки на Европейски Съюз, политолози, икономисти, социолози и маркетинг специалисти за интензивно бистрене на проблемите пред Стария континент и света от икономическо естество.

Програмата на събитието в влиятелния комплекс Вила Д`Есте на брега на Комо разкрива, че и войната на Русия в Украйна ще е измежду дебатираните тематики.



От формалната страница на Министерството на финансите показват, че Василев е първият български участник във форума. Неговото място е отредено сутринта в събота, когат той ще проучва провокациите пред макроикономическата и структурна политика, конкурентоспособността и растежа на Европа.

Вчера откакто посолството на Съединени американски щати у нас се разграничи от присъединяване в Gemcorp, за чиито капиталови планове у нас кабинетът шумно се похвали предходната седмица с подписването на меморандум за съдействие, депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов укори шефа на Народно събрание Никола Минчев, че съзнателно е " скрил " вицепремиера от парламентарния надзор. Оказа се, че присъединяване му в италианското събитие е от дълго време планувано.

По-рано пък публицистите от " Бивол " разкриха, че в корпорацията със седалище в Лондон с главно българско присъединяване, има лица, свързани с олигархическия кръг към съветския президент Владимир Путин и попитаха задочно кабинета на Кирил Петков дали не се готви изпиране на посочената като капиталово желание в България сума от 1 милиарда $, в действителност пара на Кремъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР